Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με Λίνα Μενδώνη και Άδωνι Γεωργιάδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού Δρα. Λίνα Μενδώνη, με την οποία είχε μια εξαιρετικά χρήσιμη και παραγωγική συζήτηση και συνεργασία. Η Υπουργός Πολιτισμού, τον ενημέρωσε για μια σειρά πολύ σημαντικών έργων και πρωτοβουλιών.

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2023 ολοκληρώνεται η διεκπεραίωση της μελέτης για το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Έτσι, σηματοδοτείται μια σημαντική πρόοδος του εν λόγω έργου, το οποίο εισέρχεται σε μια φάση υψηλής ωρίμανσης. Μάλιστα, η Υπουργός κα. Μενδώνη ενημέρωσε πως σημαντικά έργα, παρεμβάσεις και δραστηριότητες στο παλαιό Μουσείο, θα τύχουν γενναίας χρηματοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ακόμη, η Υπουργός επανέλαβε στη συζήτησή της με το Βουλευτή, πως είναι δέσμευση τόσο της ιδίας, όσο και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το έργο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου. Μάλιστα, τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Πολιτισμού, όσο και σε κεντρικό Κυβερνητικό επίπεδο, εξετάζονται όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να εκπληρωθεί η ξεκάθαρη πρόθεση της Κυβέρνησης για ένταξη του έργου σε σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, και με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές.

Ο Νεοκλής Κρητικός έθεσε στην Υπουργό και άλλα καίρια ζητήματα, όπως αυτό του βιολογικού καθαρισμού στη Σπάρτη, καθώς και τα σχετικά ζητήματα του συστήματος αποχετεύσεως που εξυπηρετούν τόσο το Μυστρά, όσο και άλλους οικισμούς. Η Υπουργός διάκειται θετικά προς αυτό το αίτημα, και μάλιστα η συζήτηση του εν λόγω θέματος ολοκληρώθηκε με άμεση ενημέρωση και του αρμοδίου προσωπικού του Υπουργείου, το οποίο θα εξετάσει και αξιολογήσει τα εν λόγω αιτήματα.

«Επιπρόσθετα προχωρούν σημαντικά έργα Πολιτισμού στο Νομό μας και αυτό δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί», τόνισε ο κ. Κρητικός. Πιο συγκεκριμένα: η έγκριση της μελέτης φωτισμού ανάδειξης του κεντρικού λιθόστρωτου οδικού άξονα κυκλοφορίας του Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά, καθώς και της επικαιροποιημένης μελέτης φωτισμού ανάδειξης όψεων και άμεσου περιβάλλοντος χώρου συγκροτήματος Παλατιών και της μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης του γραπτού διακόσμου του Ναού της Περιβλέπτου στον ίδιο Χώρο. Επιπλέον, εγκρίθηκαν οι μελέτες αποκατάστασης της Μονής της Αγ. Κυριακής στη Βαμβακού και η οριστική μελέτη σχεδιασμού, προμήθειας και εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του βράχου Μονεμβασίας.

Η συνάντηση του κ. Βουλευτή με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκλεισε σε ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα. Αμφότεροι συμφώνησαν να διατηρήσουν τακτική επικοινωνία, ώστε μέσα από την αναγκαία συνεργασία, να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις στα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν τη Λακωνία.

—————————————————————————————————–

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Δ. Κρητικός επισκέφθηκε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο. Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο είχε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης του Βουλευτή Νεοκλή Κρητικού με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, αποτέλεσε η προσεχής έναρξη των εργασιών της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, της οποίας Πρόεδρος έχει εκλεγεί ο κ. Κρητικός.

Η Ειδική Διαρκής Επιτροπή της Βουλής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση της λειτουργίας και εξέλιξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, και ιδίως της βιωσιμότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που αποτελούν βασικούς πυλώνες μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής κοινωνικής ασφάλισης.

Κατόπιν ενημέρωσης για τρέχοντα ζητήματα, ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης συμφώνησε με το Βουλευτή Νεοκλή Κρητικό πως στις προτεραιότητες των εργασιών της Επιτροπής ανήκουν τα ζητήματα αρμοδιότητας του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και της Δημοσίας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), ενώ επίσης συνέκλιναν στην ανάγκη να τεθούν και να συζητηθούν τα θέματα της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης απονομής των συντάξεων, καθώς και της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και διαδικασιών, τόσο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όσο και των εποπτευομένων από αυτό φορέων και οργανισμών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο