Εκλογές 2023 – Debate: Πότε θα γίνει και με ποιους όρους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η διακομματική επιτροπή για τις εκλογές 2023 απέρριψε το αίτημα των δημοσιογράφων οι οποίοι θα μετάσχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών.

 

Αίτημά τους ήταν η έκτη ενότητα- που προβλέπει την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών για όποιο θέμα επιθυμούν- να αντικατασταθεί από μία ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων που θα μετάσχουν στο debate.

Όμως, το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό, ενώ η διακομματική επιτροπή αποφάσισε να προστεθεί μια νέα ενότητα στο debate, η οποία θα αφορά τη νέα γενιά.

Το debate των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (10/5), στις 21:00. Η κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 90 δευτερόλεπτα.

Θεματολογία της τηλεοπτικής αναμέτρησης διαμορφώνεται ως εξής:

1η Θεματική Ενότητα : Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα : Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα : Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα : Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα : Περιβάλλον – Ενέργεια

6η Θεματική Ενότητα : Νέα Γενιά

Η Σία Κοσιώνη θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς και η Μάρα Ζαχαρέα την τελευταία, έπειτα από κλήρωση. Συντονιστής του debate θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς, της ΕΡΤ και θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και Ράνια Τζίμα (MEGA).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024 appeared first on .

Καιρός: Ενισχύεται ο καύσωνας, στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε συνθήκες καύσωνα οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο