Η Δημοκρατική Ευθύνη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, συνομιλεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Δημοκρατική Ευθύνη είχε την όλως ιδιαίτερη τιμή να γίνει δεκτή στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου. Της αντιπροσωπείας της Ευθύνης προΐστατο ο Πολιτικός Επικεφαλής Θωμάς Παπαλιάγκας. Συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι Αναστάσης Καραμπογιάς και Σπύρος Ζαφείρης, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου, υπεύθυνος για εκκλησιαστικά θέματα, Βασίλης Φασούλας, και ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού Βασίλης Σαββίδης.

Στα πλαίσια της συνάντησης η επίσημη αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ευθύνης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σε βάθος επί ζητημάτων που αφορούν στο πνευματικό έργο και την αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως θεσμού και συμβόλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο. Τέθηκαν στη συζήτηση πολλά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην παρουσία του Πατριαρχείου, όπως οι προοπτικές για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όσο και θέματα του πνευματικού και ιεραποστολικού έργου, της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, των σχέσεων με άλλες ομόδοξες Εκκλησίες, αλλά και με την Ελληνική Πολιτεία.

Επίσης, η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ευθύνης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, σε γενικές γραμμές, για την πολιτική φυσιογνωμία της Δημοκρατικής Ευθύνης, η οποία θεμελιώνεται στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της αγάπης για την Πατρίδα και τον Άνθρωπο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι είναι ενθαρρυντικό και σημαντικό να ασχολούνται ενεργά με τα κοινά νέοι άνθρωποι, ευχήθηκε στην αντιπροσωπεία καλή δύναμη και ενθάρρυνε τα στελέχη της Δ.Ε. να έχουν καλή και δίκαιη κρίση προς όφελος των συμπολιτών μας.

Είναι πράγματι συγκινητική η ευγένεια, το ενδιαφέρον και η αγάπη, με την οποία υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ευθύνης οι άγιοι πατέρες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικώς η Α.Θ.Π. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Κατανοούμε τις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην εποχή μας το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είμαστε σίγουροι ότι αρχές και αξίες όπως αυτές που απαυγάζονται από το μήνυμα της χριστιανοσύνης και από την ιστορική πορεία του Ελληνισμού τέμνονται με τον χώρο και την αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε δύο σημεία: τη διαχρονία και την οικουμενικότητα. Γι’ αυτό και θα παραμένουν αλληλένδετες, αλλά και επίκαιρες και με παγκόσμιο κύρος και σημασία σε όλες τις εποχές, για όλα τα έθνη, ξεπερνώντας τους σκοπέλους και τις τρικυμίες της ιστορίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μουσική βραδιά με τους Βασίλη Καζούλη και Νίκο Ζιώγαλα στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024    Στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας την Τρίτη 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

Δημήτρης Πτωχός: «4,5 Εκατ. Ευρώ για τη Βελτίωση της Προσχολικής Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εκδόθηκε στο Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2021 – 2027  πρόσκληση που αφορά τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί) με προϋπολογισμό 4.500.000,00€ και δικαιούχους τους Δήμους της Περιφέρειας. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη και ανάπτυξη υποδομών που προάγουν την ποιότητα ζωής

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου | Σειρά αποφάσεων για εντάξεις έργων

Συνεδρίασε, την Τρίτη 23 Ιουλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κουνοποκτονία, όπου με μειωμένο κόστος, συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Οι ψεκασμοί μάλιστα θα γίνονται σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΤΩΝ 46! Ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού μέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το πολύτιμο Αρχείο της ΕΡΤ.

Ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια Γορτυνίας, μέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το πολύτιμο Αρχείο της ΕΡΤ!!! Το υλικό προέρχεται από την εκπομπή «Παρασκήνιο» και το αφιέρωμα (26΄) στον 5ο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού, που πραγματοποιήθηκε στα Λαγκάδια Γορτυνίας, τον Ιούλιο του 1978. Η εκπομπή προβλήθηκε από την ΕΡΤ, στις 16 Αυγούστου 1978. Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημήτρης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο