Γ.Πανούσης από την Τεγέα: Αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση και την Ευρώπη των εμπόρων μέσα από τις τοπικές κοινωνίες (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Τεγέα και η Αρκαδία ας δείξει το δρόμο και στους άλλους

Για την ανάγκη να ξαναμαζευτούμε, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και την ανάγκη να εμπιστευτούμε εκ νέου τους θεσμούς και τη δημοκρατία, την ανάγκη να νοιαζόμαστε ο ένας τον άλλο και να δουλέψουμε και εμείς και τα παιδιά μας με αισιοδοξία, μίλησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Αρκάς και Τεγεάτης, Γιάννης Πανούσης, σε δηλώσεις του λίγο μετά τα εγκαίνια της 45ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας και της 132ης Εμποροπανήγυρης, αργά το βράδυ της Παρασκευής 14 Αυγούστου.
[iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/2dCPoGkQXrA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ο κ. Πανούσης ανέφερε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ο άλλος δρόμος οδηγεί στην κατάθλιψη και στο να τρώει ο ένας τον άλλο.

 

Και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να αντισταθούμε στην Παγκοσμιοποίηση και στην Ευρώπη των Εμπόρων μέσα από τις τοπικές κοινωνίες.
Μίλησε για το Αρκαδικό Ιδεώδες, τη συμφιλίωση δηλαδή του ανθρώπου με τη φύση, την αρμονία του ανθρώπου με ό,τι είναι φυσικό, κάτι όμως που εκσυγχρονίζεται σε συνδυασμό με τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την ιστορία, την παιδεία και τις καινοτόμες ιδέες.
Τόνισε πως φεύγει περισσότερο αισιόδοξος από αυτόν τον τόπο τον οποίον πάντα αγαπούσα και πάντα πίστευα και ανέφερε πως βλέπει ανθρώπους πολλών γενιών να έχουν βρει το δρόμο τους και κατέληξε με την ευχή να δείξει τον δρόμο η Τεγέα και η Αρκαδία και σε όλους τους άλλους..
Ο Υπουργός δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις και τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά

Τα μουσεία θα είναι ανοικτά για το κοινό κατά...

Το νερό Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι το νερό Λουτρακίου που παρέχεται εντός του αστικού ιστού του Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ.     Το νερό που δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για άλλες οικιακές χρήσεις αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο και αφορά  μόνο στην ευρύτερη εκτός σχεδίου περιοχή του Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας και

Καιρός: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Επιμένει και σήμερα Σάββατο (20/7) ο καύσωνας διαρκείας στις...

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μεγαλόπολης – Καλοκαίρι 2024

Μήνυμα Δημάρχου Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλου. Θέλω να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο