Oδ. Κωνσταντινόπουλος: Ο Χάρης Δούκας μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του χώρου της δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Χάρης Δούκας μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του χώρου της δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, να το κρατήσει ενιαίο, αυτόνομο και να νικήσει τη ΝΔ.
 
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό PARAPOLITKA 90,1FM και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη
  1. Υπάρχουν ορισμένοι που ισχυρίζονται για τον κ. Δούκα πώς γίνεται να είναι και Δήμαρχος και υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το λένε από τον κ. Μπακογιάννη μέχρι και συνυποψήφιοί του. Πιστεύετε ότι του κοστίζει αυτό;

Ένας υποψήφιος Πρόεδρος ο οποίος φαίνεται σε όλες τις μετρήσεις ότι είναι ο κύριος αντίπαλος της ΝΔ, και τα χαρακτηριστικά του είναι να ενώνει δυνάμεις κατανοείτε ότι αυτά τα πράγματα που αναφέρετε θα λέγονται ως επιχειρήματα για το πρόσωπο του Χάρη Δούκα. Στην αρχή λέγανε για δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, μετά εάν μπορεί να είναι υποψήφιος και τώρα καταλαβαίνουν όλοι ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τον κ. Δούκα ουσιαστικά πολιτικά. Να τον αντιμετωπίσουν για αυτό που εκφράζει. Όλα τα υπόλοιπα έχουν τελειώσει και έχουμε περάσει στο επόμενο βήμα.
Αυτό που εκφράζει είναι ότι μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του χώρου της δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, να το κρατήσει ενιαίο, αυτόνομο και να μπορέσει να πάει απέναντι στη ΝΔ με μεγάλες προσδοκίες. Η επίθεση που δέχτηκε τον πρώτο καιρό από κορυφαία στελέχη της ΝΔ φάνηκε ξεκάθαρα πώς όσο τον «χτύπαγαν» τόσο καλό του έκαναν και αυτό το αντιλήφθηκαν. Επομένως όλοι αντιλαμβάνονται ότι σήμερα τον κ. Δούκα πρέπει να τον αντιμετωπίσεις για αυτό που εκφράζει. Χθες ο κ. Δούκας κατέθεσε ένα πρόγραμμα στο οποίο ανέφερε πως προοδευτικό είναι ότι μειώνει τις ανισότητες.

  1. Υπάρχει κατά τη γνώμη σας υποψήφιος που δεν δέχεται τέτοιες αρχές και κλείνει το μάτι στη ΝΔ;

Θέλω να σας πω το εξής: Εγώ δεν είμαι αριστερός και το γνωρίζετε. Οι πολιτικές μου καταβολές είναι κεντρώες. Στη χώρα όμως έχουμε κεντροδεξιό Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη. Δεν χρειάζεται να έχουμε άλλον κεντροδεξιό υποψήφιο. Εδώ θέλουμε έναν καθαρό κεντροαριστερό υποψήφιο. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουμε και κεντρώους και κεντροδεξιούς και κεντροαριστερούς αλλά όχι κεντροδεξιό υποψήφιο.
Εγώ υποστηρίζω έναν καθαρό κεντροαριστερό υποψήφιο που να ενώσει δυνάμεις και να αντιπαρατεθεί πολιτικά με τον κ. Μητσοτάκη.

  1. Αυτό που ακούγεται είναι ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν μπορεί, ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του δεν μπορεί αρά συνεπώς πρέπει να υπάρχει μια ανασύνθεση του χώρου με ένα ενιαίο κόμμα όπως π.χ. είχε συμβεί με το ΚΙΝΑΛ, με διάφορα κόμματα μέσα που θα αντιμετωπίσει τον κ. Μητσοτάκη.

Πρώτα απ’ όλα σήμερα δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλω να εμπλακώ στην εσωτερική τους συζήτηση αλλά σήμερα στο υποθετικό σενάριο που θα ήθελες να κάτσεις και να συζητήσεις με κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρεις με ποιόν θα συζητήσεις. Σας το έχω αναφέρει ξανά, υπάρχει ένας δρόμος μοναδικός όπου πρέπει να τελειώσουν οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, να εκλεγεί κατά την άποψή μου ο Χάρης Δούκας, να ενώσει στη βάση όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα τα δύο εκατομμύρια κεντροαριστερών ψηφοφόρων που ψήφισαν είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα δεν πάνε να ψηφίσουν. Εμείς είχαμε δύο εκατομμύρια κεντροαριστερούς στις Εθνικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές που έφυγαν από τα άλλα κόμματα και δεν μας ψήφισαν. Αυτούς πρέπει να ενώσουμε και με αυτούς να προχωρήσουμε μπροστά.

  1. Λένε κάποιοι πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την εσωτερική διαδικασία που εξελίσσεται καταφέρει και ανασυγκροτηθεί δεν υπάρχει λόγος να έρθουν ψηφοφόροι του στο ΠΑΣΟΚ και να στηρίξουν έναν κεντροαριστερό υποψήφιο. Θα πάνε στο κόμμα τους. Άρα θα μειωθούν οι πιθανότητες του κ. Δούκα να κερδίσει.

Εγώ με τις εσωκομματικές εκλογές των άλλων κομμάτων δεν ασχολούμαι ποτέ. Θα σας αναφέρω όμως δυο χαρακτηριστικά πράγματα. Βλέποντας αυτά που συμβαίνουν στον  ΣΥΡΙΖΑ κατανοούν όλοι το μέγεθος της δικής μας ήττας, ότι χάσαμε δηλαδή από τον κ. Κασσελάκη και ο οποίος δεν είναι πια αρχηγός. Θέλω να το σκεφτείτε αυτό. Είναι μια πραγματικότητα ότι χάσαμε στις Ευρωεκλογές από τον κ. Κασσελάκη που δεν είναι σήμερα αρχηγός.

  1. Ο κ. Ανδρουλάκης ισχυρίζεται ότι, γιατί λέτε ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν υπάρχει;

Μα από αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ χάσαμε που σήμερα δεν υπάρχει. Σωστά το αναφέρει ο Πρόεδρος. Ο κ. Πρόεδρος σωστά το είχε πει και δίκαια ότι η τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα. Αυτή είναι η αλήθεια.
Το δεύτερο που θέλω να σας αναφέρω είναι ότι αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μου θυμίζει τα ζευγάρια που είναι έτοιμα να χωρίσουν και δίνουν μια τελευταία ευκαιρία στη σχέση τους.
Το ζητούμενο σήμερα είναι ένα και πολύ καθαρό, να μεγαλώσει η παράταξη, να υπάρξει αυτονομία και να φέρουμε τον κόσμο που έχει απογοητευτεί το τελευταίο διάστημα και από τη διακυβέρνηση της ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον κόσμο σχετίζονται  με την υγεία, τους νέους ανθρώπους και τη στέγαση, τις επιχειρήσεις και την εστίαση, τον τουρισμό, την ακρίβεια, τις υπέρογκες χρεώσεις των Τραπεζών και σε αυτά πρέπει να δώσουμε απαντήσεις.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Γενική Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024,...

Μήνυμα του Δημάρχου Μεγαλόπολης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς. Με ιδιαίτερη...

Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει έργα του...

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά – Σε 5ο Δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο ο Δήμαρχος Τρίπολης

Σας γνωρίζουμε πως ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης θα παρευρεθεί στον επίσημο αγιασμό για το νέο σχολικό έτος 2024-2025 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 9:00 το πρωί. Εν συνεχεία, θα παραστεί και στον επίσημο αγιασμό του 1oυ Γυμνασίου Τρίπολης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί της

ΔΗΜΟΦΙΛΗ