Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου οι αλλαγές στη Παιδεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου νωρίτερα στη Βουλή, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο Γαβρόγλου – το οποίο σύντομα θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση, άρα δεν αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα από τη Βουλή – προβλέπει τη διατήρηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε άλλη μορφή από αυτή που ισχύει έως σήμερα, παράλληλα με την επέκταση του θεσμού της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για δύο ακόμη χρόνια, έως τη Β’ Λυκείου.

Έτσι, η Γ’ Λυκείου θα είναι για τους μαθητές μια προπαρασκευαστική χρονιά για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με Πανελλαδικές Εξετάσεις σε 4 μαθήματα και διατήρηση των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, ο βαθμός εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα διαμορφώνεται κατά 80% από τις Πανελλήνιες και κατά 20% από το βαθμό των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν επίσης οι πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων και συμφωνήθηκαν κυβερνητικές δράσεις για τον αντιπυρικό σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν έγινε εκτενής συζήτηση για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την επίσκεψη Μακρόν, ωστόσο συμφωνήθηκε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά σε δύο εβδομάδες, μετά τη ΔΕΘ, προκειμένου να γίνει απολογισμός και να προγραμματιστεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

insider.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024 appeared first on .

Καιρός: Ενισχύεται ο καύσωνας, στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε συνθήκες καύσωνα οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,...

Καλαμάτα: Συνελήφθη 64χρονος για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και για όπλα

Συνελήφθη, χθες (15.7.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο