Κοινό μέτωπο από Δημαρχους της Πελοποννήσου – “Δεν θα επιβαρύνουμε τους πολίτες” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Θα διαχειριστούμε τα απορρίμματα μας μόνοι μας – Δεν θα επιβαρύνουμε τους πολίτες με δυσβάσταχτα τέλη”, η κοινή θέση των δημάρχων Τρίπολης, Άργους – Μυκηνών, Σπάρτης, Βόρειας Κυνουρίας και Κορινθίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη στο Δημαρχείο Τρίπολης.

Στη συνέντευξη έδωσε το παρών και ο κ.Σκαντζός, μέλος του ΦΟΔΣΑ.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσαν ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Καμπόσος, ο δήμαρχος Κορίνθου κ.Πνευματικός, ο δήμαρχος Σπάρτης κ.Βαλιώτης, ο δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής αλλά και ο δήμαρχος Β.Κυνουρίας κ. Μαντάς.

Καμπόσος: “Δεν θα υποβάλλουμε το λαό μας σε άλλα βασανιστήρια…”

“Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, γιατί το θέμα πηγαίνει προς την λάθος κατεύθυνση”.

“Προεκλογικά η κυβέρνηση μιλούσε για ένα φαραωνικό έργο και τώρα φαίνεται να συμπλέει προς την λύση των 120 ευρώ ανα τόνο. Όπου και να έχουν γίνει διαγωνισμοί τα ποσά δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ ανά τόνο. Και εμείς κάναμε διαγωνισμός στο Άργος με 8 εταιρείες και η ανώτατη τιμή που δώσαμε ήταν 45,17 ευρώ τον τόνο. Πως γίνεται σε μικρούς διαγωνισμούς να δίνονται αυτές και χαμηλότερες τιμές και σε μεγάλες ποσότητες να ακούμε ποσά της τάξεως των 120 ευρώ;”

“Έχουμε χώρο για το υπόλειμμα και το ξεκαθαρίζω, γιατί πολλοί μας ρωτάνε που θα πηγαίνουμε το υπόλειμμα μας”

” Εμείς δεν θα υποβάλλουμε σε άλλα βασανιστήρια τον λαό μας”.

Πνευματικός: “Μιλάμε για ένα ληστρικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων…”

“Οι απόψεις που διατυπώνουμε και στη σημερινή μας συνέντευξη είναι πλειοψηφικές , αλλά κάποιοι δεν θέλουν να το αντιληφθούν.”

“Η απραξία 6 ετών, όταν την αρμοδιότητα την είχε η Περιφέρεια οδήγησε στις σημερινές καταστάσεις. Κάποιοι μάλιστα έρχονται σήμερα, μας κουνάνε το δάχτυλο, μας απειλούν με πρόστιμα και μας λένε πως οι Δήμοι θα πνιγούν στα σκουπίδια”

“Το σχέδιο της Περιφέρειας είναι ένα ληστρικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων. Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση. Αν περάσει αυτή η σύμβαση θα είναι το πιο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που θα έχει καταγραφεί”

“Το Κράτος αρνείται να εξετάσει τις προτάσεις που έχουμε κάνει και αυτό είναι παράνομο. Θα είναι σκάνδαλο αν προχωρήσει η σύμβαση της ΣΔΙΤ. Οι τοπικές μονάδες για τις οποίες μιλάμε δεν είναι κάτι φανταστικό, αλλά έχουν αρχίσει να υλοποιούνται”.

Παυλής: “Στηρίζουμε όλοι τον ΦΟΔΣΑ…”

“Η μεγάλη μας αγωνία είναι να δοθεί επιτέλους μια λύση με συμβατό κόστος για τους πολίτες. Είναι τραγικό από τη στιγμή που την ευθύνη την έχουμε εμείς, να επιβαρύνουμε τους πολίτες με τέλη υψηλότερα κατά 3 ή 4 φορές”.

“Πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον των πολιτών. Εμείς σαν Δήμος προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση. Πήραμε την ΑΕΠΟ και στο επόμενο διάστημα θα βγει ο δικός μας διαγωνισμός για έργα υποδομής και διαχείριση των απορριμμάτων. Η οροφή της τιμής που θα θέσουμε για τη διαχείριση των σκουπιδιών ανα τόνο είναι τα 40 ευρώ. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει άμεσα η προσωρινή διαχείριση”.
“Όλοι μας στηρίζουμε τον ΦΟΔΣΑ και ευελπιστούμε επιτέλους να δοθεί η δυνατότητα στον φορέα μας να μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα”.

“Ζητάμε την συμπόρευση όλων των πολιτών, για να προχωρήσουμε σε αυτό που τους συμφέρει”.

Βαλιώτης: “Μην διανοηθούν να στείλουν πρόστιμα στους Δήμους…”

“Η διαχείριση των απορριμμάτων αφορά στον Α΄βαθμό αυτοδιοίκησης και οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε αυτήν μας την αρμοδιότητα”

“Οι ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί βαραίνουν και την Περιφέρεια, αλλά και την κυβέρνηση. Μην διανοηθούν να στείλουν πρόστιμα στους Δήμους. Τα πρόστιμα να τα πληρώσει η Περιφέρεια και το Κράτος”.

“Εμείς συζητάμε και διαπραγματευόμαστε για τη διαχείριση των απορριμμάτων, γιατί την ευθύνη την έχει ο ΦΟΔΣΑ. Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει, γιατί έχει καθυστερήσει να υπογράψει τα όσα έχουμε συμφωνήσει”.

“Πολλοί Δήμοι έχουν προχωρήσει στη δική τους διαχείριση. Και εμείς προχωράμε το κομμάτι της διαλογής στην πηγή. Δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε τους πολίτες να πληρώνουν για 28 χρόνια”.

Μαντάς: “Δεν πρέπει η πίεση και ο φόβος να μας οδηγήσουν σε λάθος λύσεις…”

“Πολλοί Δήμοι έχουν βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γιατί τόσα χρόνια δεν έχει εφαρμοστεί η προσωρινή διαχείριση”.

“Πλέον ξεκάθαρα αρμόδιοι για την προσωρινοί διαχείριση είναι οι Δήμοι. Πρέπει λοιπόν να φτιάξουμε έναν ισχυρό ΦΟΔΣΑ που θα μπορεί να παίξει ισχυρό ρόλο στις αδειοδοτήσεις”

“Δεν πρέπει η πίεση του χρόνου να μας οδηγήσει σε λάθος λύσεις. Πρέπει να πάψουν κάποιοι δήμαρχοι υπό τον φόβο και την πίεση να γεμίσουν με νέες χωματερές να λένε πως η μόνη λύση είναι αυτή της Περιφέρειας”

Σκαντζος: ”Αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη…”

“Το έργο του κ.Τατούλη απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ, κάτι που σημαίνει πως δεν υφίσταται πλέον έργο. Ο κ.Τατούλης φέρει πλέον μαζί του μια μεγάλη αποτυχία. Δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας το έργο που του εμπιστεύθηκαν Δήμοι και Κράτος”.

“Σήμερα δεν υπάρχει έργο και ο ΦΟΔΣΑ πρέπει να δώσει λύση. Αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη και στην κυβέρνηση”

*Ακολουθεί βίντεο με ολόκληρες τις τοποθετήσεις των Δημάρχων στην κοινή συνέντευξη Τύπου (σε λίγο…)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

Στο πλαίσιο ενίσχυσης  δομών υγειονομικής περίθαλψης  αλλά και χώρων αυξημένης παρουσίας πληθυσμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό παρέδωσε: Στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Καρπούζη Γρηγόριο  μια    (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών. Στην Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αλειφέρη Ελένη μια (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών Στον Διευθυντή του Κέντρου

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 17 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Ευχαριστήρια Επιστολή

Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι τοπικές κοινωνίες, οι δωρεές για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων αποτελούν πανάκεια, τόσο σε κοινωνικό, όσο και ψυχολογικό επίπεδο.  Και όταν λαμβάνουν χώρα ανάλογες δωρεές οφείλουμε να τις αποδεχόμαστε και να τις επικροτούμε. Γι’ αυτό και η αποδοχή, εκ μέρους της Δημοτικής Επιτροπής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο