Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Με δικαιοσύνη κάποια από τα υπερκέρδη πρέπει να πηγαίνουν στο κοινωνικό κράτος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σήμερα στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»

Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε μόνη προτεραιότητα να αυξήσουμε τα ποσοστά μας, στόχος μας είναι να κυβερνήσουμε τη χώρα. Είμαστε μια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στη ΝΔ. Το πρόγραμμά μας έχει κατατεθεί εδώ και έξι μήνες και είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Δεν εκπροσωπούμε τις ίδιες ομάδες συμφερόντων με τη ΝΔ. Εμείς θέλουμε την επιχειρηματικότητα,  δεν ποινικοποιούμε το κέρδος αλλά πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη ώστε κάποια από τα υπερκέρδη να πηγαίνουν στην υγεία, την παιδεία και στις κοινωνικές δομές.

Για παράδειγμα, η ΝΔ μείωσε το φόρο στο μηδέν για τη μεταβίβαση γονικής περιουσίας μέχρι 1,6 εκατομμύρια. Ελάχιστοι πολίτες, αυτοί που διαθέτουν πολλά χρήματα μπορούν να μεταβιβάσουν περιουσία τέτοιας αξίας. Έχουμε διαφορετική πολιτική προσέγγιση από τη ΝΔ, θέλουμε ένα μέρος από τα χρήματα αυτά να πηγαίνει στο κοινωνικό κράτος. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουμε ότι οι δύο γονείς πρέπει να μεταβιβάζουν δωρεάν περιουσία έως 800.000.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της κοινωνικής κατοικίας. Στο Ταμείο Ανάκαμψης, η ΝΔ έχει προβλέψει μόνο 100 διαμερίσματα, την ίδια ώρα που η Πορτογαλία έχει δρομολογήσει την κατασκευή 26.000 κοινωνικών κατοικιών. Ακόμα, για να ενισχύσουμε τα νέα ζευγάρια και να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, προτείνουμε μείωση των φόρων για το δεύτερο παιδί.

Τέλος, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον ΕΝΦΙΑ είναι να μειωθεί προοδευτικά, ενώ προκειμένου να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις προτείνουμε την κατάργηση της προκαταβολής φόρου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Κώστα Μιχόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο καλύτερος προγραμματισμός των προτάσεων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που προορίζονται για ένταξη και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος της Περιφέρειας είναι η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο