“Παρών” από Νίκα για νέα υποψηφιότητα – Επίσημη ανακοίνωση μετά τις εθνικές εκλογές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Νίκας θα γνωστοποιήσει την απόφαση για την υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια μετά τις εθνικές εκλογές επειδή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές «Προς το παρόν υπάρχουν άγνωστες παράμετροι και τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές”

 Ο κ. Νίκας έστειλε και μήνυμα στην Νέα Δημοκρατία με πολλαπλούς αποδέκτες λέγοντας «Παράλληλα, στέλνω και ένα μήνυμα και προς κάποιους στη Νέα Δημοκρατία οι οποίοι νομίζουν ότι η Περιφέρεια ή οι δήμοι είναι εσωτερικό πρόβλημα της ΝΔ και επομένως επιλέγουμε τον μεν ή υπονομεύουμε τον δε. Δεν είναι καθόλου έτσι, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Επαναλαμβάνω ότι οι Έλληνες θα «συγκρουστούν» -με την καλή έννοια- για αυτές τις θέσεις.» 

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Συγκεκριμένα ο Κ. Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη εκ νέου υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια, δήλωσε:

“Δεν εξαρτάται η πορεία της Περιφέρειας από ένα πρόσωπο και κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει ότι δεν εξαρτάται από μένα. Γύρω από μένα είναι πάνω από 100 άνθρωποι, είτε πολιτικά στελέχη, είτε υπηρεσιακοί παράγοντες, με τους οποίους πρέπει να συνεννοηθώ

είναι μια πορεία δύσκολη –οι εκλογές για την Περιφέρεια, αλλά και για τους δήμους, θα είναι δυσκολότερες, ο βηματισμός του 2019 δεν θα υπάρχει πλέον.

Παράλληλα, στέλνω και ένα μήνυμα και προς κάποιους στη Νέα Δημοκρατία οι οποίοι νομίζουν ότι η Περιφέρεια ή οι δήμοι είναι εσωτερικό πρόβλημα της ΝΔ και επομένως επιλέγουμε τον μεν ή υπονομεύουμε τον δε. Δεν είναι καθόλου έτσι, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Επαναλαμβάνω ότι οι Ελληνες θα ‘συγκρουστούν’ -με την καλή έννοια- για αυτές τις θέσεις.

Επομένως δεν εξαρτάται από μένα η πορεία της Περιφέρειας, έχω συνείδηση ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι από μας -που ήδη ασχολούμαστε με τα κοινά-, οι οποίοι μπορούν να δώσουν και να προσφέρουν περισσότερα από όσα εμείς, είναι κάτι που το αναγνωρίζω.

Επομένως και η θέση και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για όποιον νομίζει ότι μπορεί να δώσει τον αγώνα του, είτε στην Περιφέρεια, είτε στον όποιον δήμο -και βεβαίως να φέρει το καλό αποτέλεσμα

Ομοίως θα πρέπει να ερωτηθούν και οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί ποιον θέλουν υποψήφιο για την Περιφέρεια -θα έρθει ο καιρός που όλοι εμείς, γιατί δεν είμαστε μόνοι μας, θα σας πούμε ποιον θεωρούμε κατάλληλο.

Και εν κατακλείδι, στις εκλογές που έρχονται, εγώ θα είμαι παρών από οποιαδήποτε θέση”.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Παράλληλα, ο Π. Νίκας τόνισε ότι προέχει η ενότητα μέσα στον νέο χρόνο, ο οποίος είναι χρόνος εκλογών:

“Το 2023 είναι μια χρονιά πολιτικών αγώνων στον τόπο μας, εύχομαι αυτοί να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ηπιότητα -ας μην ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε Ελληνες και επομένως πρέπει να έχουμε ένα μίνιμουμ ενότητας.

Κι αυτό που ο λαός θα αποφασίσει, για την κυβέρνηση, για τις περιφέρειες, για τους δήμους, να γίνει αποδεκτό απ’ όλους μας και να στηρίξουμε την βούληση αυτή του λαού μας. Αποτελούν μείζον θέμα οι εθνικές εκλογές, στις οποίες όλα τα κόμματα θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και σε επίπεδο επιλογής υποψηφίων και σε επίπεδο αγώνα.

Από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθούν πάρα πολλά ζητήματα και για τις περιφέρειες και για τους δήμους, καθώς άλλες εξελίξεις θα φέρει η αυτοδυναμία και άλλες η συνεργασία και σύμπλευση μεταξύ των κομμάτων. Αυτή η σύμπλευση, κατά την άποψή μου, θα αποτυπωθεί τόσο σε επίπεδο δήμων, όσο και σε επίπεδο περιφερειών. Προς το παρόν, επομένως, υπάρχουν άγνωστες παράμετροι -τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές”.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απαντώντας σε ερωτήσεις, στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επισήμανε:

“Πάντα στις περιόδους εκλογών στην Ελλάδα παρατηρείται μια αποδιοργάνωση, ωστόσο εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια σε οργανωτικό επίπεδο.

Τρία χρόνια προσπάθησα, μαζί με την κυβέρνηση, για μόνιμους διευθυντές και γενικούς διευθυντές κάτι που δεν έγινε -και προφανώς δεν θα γίνει και στην προεκλογική περίοδο. Εχουμε απόλυτη ανάγκη για ανασυγκρότηση, για έναν ταχύτερο βηματισμό ως προς τα διοικητικά μας θέματα και την οργάνωση των υπηρεσιών μας.

Υπάρχει έλλειψη υπαλλήλων, έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και χρειάζεται ένας καλύτερος συντονισμός και για αυτόν τον συντονισμό δίνω μεγάλο βάρος στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Εγώ είμαι με την δημόσια διοίκηση και αν αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα η ευθύνη ανήκει κατά κύριο λόγο στους πολιτικούς και όχι στα στελέχη της.

Οταν η δημόσια διοίκηση αντιμετωπίζεται ως ‘έπαθλο’ των εκλογών είναι κατανοητό ότι ποτέ δεν θα υπάρξει μια ισχυρή δημόσια διοίκηση που θα παράγει αποτελέσματα. Θυμίζω ότι το ζήτησαν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας από την εποχή των μνημονίων -στήριξη της δημόσιας διοίκησης, πρόσληψη εξειδικευμένων στελεχών και παροχή σε αυτή μιας σχετικής ανεξαρτησίας, όπως έχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

εμείς είμαστε αιρετοί, δεν σημαίνει ότι ένας αιρετός ξέρει τα πάντα, είναι πανεπιστήμονας, μπορεί να διοικήσει -η δημόσια διοίκηση πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα επιταχύνουμε την προσπάθειά μας όσον αφορά στην παραγωγή έργου. αυτά που έχουμε πει για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες θα τα κάνουμε πράξη ή θα τα δρομολογήσουμε, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη -εννοώ να έχουμε εργολάβους. Για την κάθε Π.Ε. θα έχουμε κάτι διακριτό, κάτι σημαντικό που θα ξέρουν όλοι οι κάτοικοι -ήδη από την Δευτέρα ανασκουμπωνόμαστε για τον σκοπό αυτό”.

Γράφει ο Θανάσης Λαγός – Ελευθερία Εφημερίδα Πηγή:https://eleftheriaonline.gr/

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο