Ν. Ανδρουλάκης: Έρχονται δύσκολοι καλοκαιρινοί μήνες, να ληφθούν τώρα μέτρα από την Κυβέρνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το κόστος ζωής έχει γίνει ανυπόφορο και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει καταρρεύσει. Τώρα λοιπόν, πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης» τόνισε ο σήμερα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατά την περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, όπου συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές κι άκουσε τα παράπονά τους για την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και το ράλι ανατιμήσεων σε καύσιμα και προϊόντα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης:

Ακρίβεια

«Έρχονται πολύ δύσκολοι καλοκαιρινοί μήνες. Η κυβέρνηση λοιπόν δεν μπορεί να μην παίρνει αποφάσεις για την λήψη ουσιαστικών μέτρων και να έχει ως άλλοθι ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο. Θέλω να σας πω ότι 1 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα είναι τα παραπάνω έσοδα μόνο από το ΦΠΑ σε σχέση με όσα είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό. Άρα χώρος υπάρχει, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Για αυτό, άμεσα, από αύριο το πρωί, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης».

Τουρκική προκλητικότητα

«Έχουμε μπει σε μία νέα περιπέτεια με την Τουρκία και ως Ελλάδα και ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα η θεώρηση του κ. Μητσοτάκη, όταν συνάντησε τον κ. Ερντογάν πριν από κάποιους μήνες, ότι πάμε σε μία νέα εποχή σταθερότητας με την Τουρκία, ήταν εκτός πραγματικότητας. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός: συνεχείς και κλιμακούμενες προκλήσεις. Απέναντι λοιπόν σε αυτήν τη στρατηγική του Ερντογάν, βαθιά αναθεωρητική που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, η απάντηση πρέπει να είναι σαφής και ευρωπαϊκή: εμπάργκο όπλων. Όποια χώρα από την Ευρώπη πουλάει όπλα στην Τουρκία υπονομεύει την αλληλεγγύη, υπονομεύει τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Ν. Ανδρουλάκης: Δυνατό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ο λαός να επιβάλει σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή

«Αν οι πολίτες μου δώσουν τη δύναμη να μπορώ συγκρουστώ με τα κατεστημένα που έχουν καταρρακώσει τη χώρα και να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους απογοητεύσω» τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο,

ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε το περίγραμμα της πολιτικής στόχευσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Περί μετεκλογικών συνεργασιών

«Εγώ λέω καθαρά: Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Η ΝΔ απαντάει ότι «οι πρώτες εκλογές είναι βατήρας, δυόμιση μήνες αστάθεια». Άρα αυτός που προσφέρει αστάθεια, είναι η ΝΔ. Όταν λέει ο πρωθυπουργός ξεκάθαρα ότι οι πρώτες εκλογές είναι «βατήρας» και όχι εκλογές που η λαϊκή ετυμηγορία μπορεί να δώσει την ευκαιρία για κυβέρνηση σταθερότητας, τότε αυτός που οδηγεί τη χώρα στην αστάθεια είναι ο πρωθυπουργός, κανείς άλλος».

Τουρκική προκλητικότητα

«Ο Ερντογάν για να κρατήσει την καρέκλα του θα διχάσει την Τουρκία, θα βάλει φυλακή όποιον πάει απέναντί του, θα κάνει εισβολή ξανά στη Συρία. Είναι ικανός για όλα. Οφείλω όμως να σας πως ότι ο τελευταίος κρίκος αυτής της αυταρχικής και βαθιά αλαζονικής πολιτικής στρατηγικής θα είναι η Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα, είναι μια χώρα που έχει αποτρεπτική ισχύ, είναι χώρα μέλος της ΕΕ και της ζώνης του ευρώ. Δεν είναι εύκολο ο Ερντογάν να δημιουργήσει ένα πραγματικά έντονο επεισόδιο με την Ελλάδα, διότι μπορεί αυτό το επεισόδιο να τον οδηγήσει σε μια ήττα που θα ήταν καταστροφή για τον ίδιο».

Ακρίβεια

«Η κυβέρνηση αδυνατεί να κάνει παρεμβάσεις και πρέπει να απολογηθεί για αυτό. Επιμένουμε στο πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας για να φανεί στο τιμολόγιο η άμεση πτώση της τιμής. Στη φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας και όχι αυτά που εμφανίζει ή θα εμφανίζει με κοινή υπουργική απόφαση. Εμείς για αυτό δεν ψηφίσαμε την τροπολογία, γιατί θεωρούμε ότι γίνεται «μαγείρεμα», ότι δεν είναι τα πραγματικά υπερκέρδη αυτά που θα εμφανίσει».

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Η επίθεση του κ. Γεωργιάδη γεννά προβληματισμό

Η ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού επειδή διαφώνησε με την επιλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής, γεννά ιδιαίτερο προβληματισμό, δεδομένης μάλιστα της παρούσης συγκυρίας, στην οποία ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμος για την καταπολέμηση ολιγοπωλιακών πρακτικών αλλά και της αισχροκέρδειας στην αγορά. Ο τρόπος με τον οποίο απάντησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Υπουργός Ανάπτυξης στη στοιχειοθετημένη διαφωνία του Προέδρου της Επιτροπής για την επιλογή Αντιπροέδρου, υπήρξε πρωτοφανής. Απέναντι στις σοβαρές αιτιάσεις που διατύπωσε ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, οι οποίες αφορούν -μεταξύ άλλων- και σε καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης των καταχρηστικών χρεώσεων εκ μέρους των τραπεζών, όπως έχει εγκαίρως αναδείξει στον δημόσιο διάλογο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Γεωργιάδης τον κάλεσε κατ’ ουσίαν να παραιτηθεί από τη θέση του, στον βαθμό που δεν συμφωνεί μαζί του!

Πυρκαγιές: Ο Υμηττός συνεχίζει να εκπέμπει σήμα κινδύνου

Την ολιγωρία της Κυβέρνησης καταδεικνύει η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα και τη Βούλα, αφού παρά την δέσμευση τριών Υπουργών της Κυβέρνησης από τον Απρίλιο για έργα καθαρισμού στον Υμηττό, χρειάστηκε τελικά να ξεσπάσει η φωτιά για να μπουν oι εργολάβοι και να καθαρίσουν. Παράλληλα, ενώ από το 2010 έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η δημιουργία του Δασαρχείου Υμηττού, ούτε αυτό έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα. Είναι μεγάλη ανάγκη να δοθούν στην αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες, πόροι και εξοπλισμός και να ενισχυθεί ο ρόλος των εθελοντών και στον τομέα της πρόληψης και στον τομέα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Η Κυβέρνηση κώφευε όταν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έγκαιρα είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με την Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές του τον Φεβρουάριο, αναδεικνύοντας τις προτάσεις του ΣΠΑΥ μετά από την κακοκαιρία «Ελπίδα» που προκάλεσε την πτώση χιλιάδων δέντρων στο βουνό, τα οποία δημιούργησαν ένα επικίνδυνο υπόστρωμα για ταχεία εξάπλωση των πυρκαγιών. Τα παραπάνω μεταξύ άλλων, επεσήμανε στη σημερινή σύσκεψη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), η Βουλευτής του Κινήματος Τόνια Αντωνίου, τονίζοντας ότι ο Υμηττός συνεχίζει να εκπέμπει σήμα κινδύνου. 

Ευχές Νίκου Ανδρουλάκη στον Ευάγγελο Βενιζέλο για περαστικά

Περαστικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο που νοσηλεύεται με κορωνοϊό, ευχήθηκε νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Δράσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατά της ακρίβειας

Και σήμερα στο πλευρό των πολιτών που πλήττονται από την καλπάζουσα ακρίβεια βρέθηκαν κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης για τις θέσεις του κόμματος κατά της ακρίβειας. Σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου, στελέχη του Κινήματος, επισκέφθηκαν τις λαϊκές αγορές επί των οδών Μενίππου και Γαλήνης στου Ζωγράφου, της οδού Μιλτιάδου, στην Παλλήνη και της οδού Τήνου, στην Κυψέλη. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο