Θ. Πετράκος: Γιατί λέτε ανακρίβειες κ. Νίκα; Και γιατί δεν είπατε τίποτα για σταφίδα και ελιές στον Υπουργό;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θ. Πετράκος: Είστε έκθετος συνεπώς κ. Νίκα και θα ζητήσουμε να δώσετε εξηγήσεις στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο. Κυρίως όμως είστε έκθετος στους αγρότες και σε όλους τους Πελοποννήσιους.

  A. Ο κ. Νίκας συνηθίζει τελευταία να λέει ανακρίβειες για το Καλό Νερό-Τσακώνα. Στη συνάντηση με τον εμπορικό σύλλογο της Τριφυλίας είπε μια ακόμα φορά τη μισή αλήθεια, και ως γνωστόν η μισή αλήθεια είναι ψέμα.
κ. Νίκα δεν γνωρίζετε ότι το Καλό Νερό-Τσακώνα έχει εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Μελέτη Οδοποιίας και ότι εκκρεμεί μόνο η δημοπράτηση των υποστηρικτικών μελετών (τεχνικά, αποχέτευση, αποστράγγιση, σήμανση, ηλεκτρομηχανολογικά) καθώς και οι απαλλοτριώσεις, διότι το 2011 το δημόσιο δεν κατέθεσε εντός 18 μηνών το προσωρινό ποσό;
Συνεπώς το Καλό Νερό-Τσακώνα είναι σχετικά ώριμο, οπότε αντί να λέτε ότι δεν έχει καν μελέτες, οφείλατε εδώ και 2,5 χρόνια, που συνεχώς θέτουμε το ζήτημα, να είχατε πιέσει να είχαν δημοπρατηθεί οι εκκρεμείς υποστηρικτικές μελέτες και να είχαν λυθεί τα νομικά θέματα των απαλλοτριώσεων.

  Β. Με αγανάκτηση διαπιστώσαμε, όπως και όλοι οι σταφιδοπαραγωγοί και οι ελαιοπαραγωγοί, ότι κατά την επίσκεψη του κ. Λιβανού τις προηγούμενες ημέρες στην Πελοπόννησο δεν θέσατε καν το θέμα ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, παρότι είχατε υπερψηφίσει τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ούτε βέβαια το θέμα της σταφίδας.
Είστε έκθετο συνεπώς κ. Νίκα και θα ζητήσουμε να δώσετε εξηγήσεις στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο. Κυρίως όμως είστε έκθετος στους αγρότες και σε όλους τους Πελοποννήσιους.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο