Αγωνιστική Συνεργασία: Παλλαϊκό μέτωπο ενάντια στην απόφαση για πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν τους κλέφτες μες τη νύχτα εχθές το διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ κατ’ εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποφάσισε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Για 750 εκατομμύρια αποφάσισαν να  χάσει το Δημόσιο τον έλεγχο της ΔΕΗ !!!  

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού ξεπούλησε πριν δύο εβδομάδες το 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε Αυστραλιανό fund, προχώρησε χθες το βράδυ στο νέο της έγκλημα.     

Με την απόφαση  αυτή το Δημόσιο θα χάσει τον έλεγχο του στη  ΔΕΗ αφού  η συμμετοχή του από το 51% που είναι σήμερα θα πέσει στα όρια της καταστατικής μειοψηφίας του 33%.

Το γεγονός αυτό συνιστά σκάνδαλο και μέγα κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα κατά της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα εκτινάξει ακόμα περισσότερο τις τιμές του ρεύματος στα ύψη, θα πλήξει την οικονομία και θα σκορπίσει στην κοινωνία ενεργειακή φτώχεια, αφού πλέον το δημόσιο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας μετατρέπεται ολοκληρωτικά σε εμπόρευμα. Το έγκλημα αυτό της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ακόμη πιο μεγάλο γιατί γίνεται σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης, η οποία σε συνδυασμό με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την βίαιη και πρόωρη  απολιγνιτοποίηση  έχει εκτινάξει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε πρωτοφανή ύψη και έχει αυξήσει κατακόρυφα την ενεργειακή φτώχια .

Ο Ελληνικός λαός   πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αν κυβέρνηση πετύχει να προχωρήσει το έγκλημα αυτό στις 19 Οκτώβρη που θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από τη γενική συνέλευση των μετόχων, τότε  σε πολύ λίγα χρόνια  το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι είδος πολυτελείας. Γι’ αυτό επιβάλλεται τώρα και όχι αύριο  οι εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός να αντιδράσουμε  μαζικά, ενωτικά και δυναμικά και να μην επιτρέψουμε  στη «Μητσοτάκης Α.Ε.» να ξεπουλήσει μετά «τα ασημικά» και «τα χρυσαφικά» της πατρίδας μας. Να να ξεπουλήσει τον Δημόσιο ενεργειακό πυλώνα της χώρας μας τη ΔΕΗ και να οδηγήσει στην ενεργειακή φτώχεια όλη σχεδόν την κοινωνία.

Η Γραμματεία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο