Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Πρέπει να δώσουμε κίνητρο στους ανθρώπους που καταστράφηκαν οι καλλιέργειές τους να έχουν εισόδημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασικά σημεία της ομιλίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλουστη Βουλή στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών»

Όσοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, αναμένουν ένα δίκαιο τρόπο αντιμετώπισης. Πρέπει να στηριχτεί η Εύβοια που καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό, αλλά να μην αμελήσουμε και τις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αρκαδία κάηκαν 100.000 στρέμματα. Οι ζημιές σε υποδομές είναι στα 30 εκ ευρώ όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Λαμπρόπουλος. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί από το κράτος 300.000 ευρώ στο Δήμο Γορτυνίας και 250.000 ευρώ στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Περιοχές όπως η Γορτυνία, είναι δυσπρόσιτες. Στα χωριά έχουν παραμείνει κυρίως ηλικιωμένοι κάτοικοι και υπάρχει ο φόβος ότι η καταστροφή από την πυρκαγιά θα αποβεί μοιραία για την ερήμωσή τους. Πρέπει να δώσουμε κίνητρο στους ανθρώπους που καταστράφηκαν οι καλλιέργειές τους να έχουν εισόδημα και όχι απλώς επίδομα για τα επόμενα 6-7 χρόνια. Οι ελιές και τα ρόδια έχουν καταστραφεί και θα πάρει καιρό μέχρι να έχουν ξανά καρπούς. Η Κυβέρνηση δεν έχει κάποια πρόταση για τους κατοίκους της Αρκαδίας. Έχω καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Επίσης έχω καταθέσει ερώτηση για τα φωτοβολταϊκά η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για μικρά φωτοβολταϊκά σε ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές. Να δοθούν κίνητρα είτε μέσω του ΕΣΠΑ, είτε να δημιουργηθεί μια νέα κατεύθυνση για τα χρήματα της απολιγνιτοποίησης στην Αρκαδία και να στηριχθούν τόσο η Μεγαλόπολη όσο και η Γορτυνία.

Τέλος θέλω να πω δημόσια ότι στην Αρκαδία είχαμε έναν εθελοντή πυροσβέστη, έναν αγρότη ο οποίος έχασε το μάτι του από την πυρκαγιά. Η οικογένεια του ζητά από τις αρμόδιες αρχές μια καταγραφή του περιστατικού, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο