Γιώργος Παπαηλιου: Ο εορτασμός της Άλωσης της Τριπολιτσάς αποτελεί ευκαιρία επανασύνδεσης με το νήμα της Ιστορίας (video – pics)

Ο βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας)  Γιώργος Η. Παπαηλιού για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/HLG1Bxj4U18″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η Άλωση της Τριπολιτσάς αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός της Επανάστασης του 1821.

Μέσω του εορτασμού της, προβάλλεται η καίρια σημασία αυτού του ιστορικού γεγονότος, στρατηγικής σύλληψης και έργου του Γέρου του Μοριά, που σταθεροποίησε την Ελληνική Επανάσταση και κλόνισε την Ιερά Συμμαχία της εποχής, τιμάται η μνήμη των αγωνιστών του Γένους για Εθνική Απελευθέρωση ενισχύονται η συλλογική αυτογνωσία και το εθνικό φρόνημα όλων μας.

Σήμερα σε μία άλλη ιστορική φάση, η επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι του Ελληνισμού σε όλα τα πεδία όπου αυτή αναπτύσσεται (Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος) αναδεικνύει με ενάργεια τη στρατηγική στόχευσή της, τον έλεγχο της χώρας γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά και οικονομικά.

Οι τελευταίες εξελίξεις, η διαδικασία του «μηχανισμού αποκλιμάκωσης» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η επικείμενη έναρξη «διερευνητικών επαφών» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπό την πίεση του αμερικανικού και του γερμανικού παράγοντα, μετά τις παρατεταμένες παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από τη Τουρκία και τα εκ μέρους της τιθέμενα θέματα προς διαπραγμάτευση, τα οποία αμφισβητούν ακόμη και την εθνική κυριαρχία μας, προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία. Η πρόκληση κόστους για την Τουρκία με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αξιοποίηση του «ενδιαφέροντος» των Ευρωπαίων για κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας δεν πρέπει να παραμείνουν αναξιοποίητες.

Ο εορτασμός της Άλωσης της Τριπολιτσάς αποτελεί ευκαιρία επανασύνδεσης με το νήμα της Ιστορίας. Η ιστορική μνήμη, το ασταθές και ανήσυχο διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό περιβάλλον επιτάσσουν, η χώρα μας να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα με σχέδιο και αποφασιστικότητα, διαμορφώνοντας εθνική στρατηγική, σε συμπόρευση με την Κύπρο. Απαιτούνται κινήσεις προληπτικής αποτροπής των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας και ενεργού παρουσίας στο περιφερειακό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μέσω της αμυντικής θωράκισης, της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της διασφάλισης της εθνικής ενότητας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο