Παπαηλιού: Η ΝΔ δημιουργεί μια νοσηρή ατμόσφαιρα για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Novartis (video)

Κατά την ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το Ελεγκτικό Συνέδριο (25.6.2020), αναφέρθηκα και στη δυσώδη ατμόσφαιρα των ημερών που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της ΝΔ :

Η στάση της ΝΔ στη σκανδαλώδη υπόθεση «Νοβάρτις» – διότι περί σκανδάλου πρόκειται – δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το κράτος δικαίου και προς την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι η ιδιοκτησιακή λογική που έχει η ΝΔ για το κράτος εκτείνεται και στην συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη δικαστική λειτουργία.

Είναι προφανές, ότι η ΝΔ επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο «Νοβάρτις», μετατρέποντάς το σε υπόθεση Παπαγγελόπουλου-σκευωρίας ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις αποκαλύψεις που αποτυπώνονται σε έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, σε υπόθεση παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ !!! Επειδή η μέχρι τώρα επιχείρηση της ΝΔ να συγκαλύψει το σκάνδαλο «Νοβάρτις» πέφτει στο κενό, επιχειρείται εκ μέρους της «να θολώσει τα νερά». Πρόκειται για κινήσεις αντιπερισπασμού, αφού τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για την κυβέρνηση σε κανένα τομέα.

Η ΝΔ, «δεν δίνει δεκάρα» για το κύρος της Δικαιοσύνης, την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών και το σεβασμό του οποίου η Δικαιοσύνη πρέπει να απολαμβάνει από όλους, παραβιάζει κανόνες, συκοφαντεί και εμπλέκει δικαστικούς λειτουργούς (μόλις γίνει η παραμικρή δικαστική ενέργεια για οποιοδήποτε στέλεχος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατατίθεται μήνυση κατά του αρμόδιου δικαστικού λειτουργού). Εν ολίγοις δημιουργεί μία νοσηρή ατμόσφαιρα, χωρίς να ενδιαφέρεται για την αλήθεια, παρά μόνον για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της «Νοβάρτις» και εν τέλει για την αποκόμιση πολιτικού οφέλους.

Αυτή η νοσηρή ατμόσφαιρα τροφοδοτείται και επιτείνεται από τη δήλωση-απειλή του αντιπροέδρου της ΝΔ και Υπουργού Ανάπτυξης, του οποίου μάλιστα πράξεις σε σχέση με το σκάνδαλο «Νοβάρτις» διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, εις βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς ότι «πρέπει να μπει φυλακή» !!! Αυτή η δήλωση-απειλή, όπως και άλλες του ιδίου και άλλων στελεχών της ΝΔ κατά δικαστικών λειτουργών, συνιστά κατάφωρη παραβίαση της ενωσιακής, της ελληνικής νομοθεσίας και της νομολογίας Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ταυτόχρονα προσβάλλει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia