Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ερώτηση προς τον Υπουργό κ.Γεώργιο Σταθάκη με θέμα το σχέδιο νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ.Γεώργιο Σταθάκη κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με θέμα το σχέδιο νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς λόγω μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων.

 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Με το νόμο που καταθέσατε και ψήφισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στις 16 Δεκεμβρίου 2015, ανοίξατε το δρόμο για την εξαγορά των «κόκκινων» (μη εξυπηρετούμενων) δανείων από μεγάλα funds του εξωτερικού – τα γνωστά «κοράκια», «γύπες» και όπως αλλιώς τα αποκαλούσατε λίγο καιρό πριν, αντιπολιτευόμενοι είτε την προηγούμενή σας Κυβέρνηση (τον Δεκέμβριο του 2014), είτε και τον ίδιο σας τον εαυτό (τον Σεπτέμβριο του 2015). Ο νόμος αυτός προέβλεπε παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2016, και αυτό υπό προϋποθέσεις.
Κατά τη συζήτηση του εν λόγω νόμου στη Βουλή, στις 16/12/2015, είχατε δηλώσει επί λέξει: «Μην ανησυχείτε, θα έρθει η νομοθεσία και θα συζητήσουμε τότε επί της ουσίας», απαντώντας στα επιτακτικά μας ερωτήματα σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας μετά την παρέλευση της δίμηνης παράτασης.
Οι εβδομάδες πέρασαν και τώρα, λίγες μόνο ημέρες πριν από την εκπνοή της παράτασης, και ενώ η αγωνία δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών κορυφώνεται, η Κυβέρνηση δεν έχει φέρει προς συζήτηση κανένα σχετικό νομοσχέδιο, ούτε καν έχει ξεκινήσει η σχετική διαβούλευση ή έστω «συζήτηση επί της ουσίας». Στις 16 Φεβρουαρίου 2016, θα ξεκινήσουν και οι πρώτοι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, καθώς κάθε προστασία αίρεται.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Προτίθεται η Κυβέρνηση να προστατεύσει νομοθετικά την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών που δεν καταφέρνουν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους ή θα τους αφήσει στην τύχη τους, ενώπιον των ξένων funds; Υπάρχει σχέδιο νόμου για το σκοπό αυτό, ξεχασμένο κάπου στα συρτάρια του Υπουργείου ή θα αφήσετε την αγορά να λειτουργήσει άνευ περαιτέρω κανόνων;

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο