Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Παράσταση διαμαρτυρίας για απόσυρση του Νομοσχεδίου ή συμμετοχή στη διαβούλευση για την παραμονή του;

Απριλίου 29, 2020
Σε παράσταση διαμαρτυρίας για απόσυρση του Νομοσχεδίου καλεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:

Παράσταση διαμαρτυρίας για απόσυρση του Νομοσχεδίου ή συμμετοχή στη διαβούλευση για την παραμονή του;;;

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

    

      Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου παράσταση διαμαρτυρίας από το ΔΣ της ΕΛΜΕ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο έκτρωμα που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω Πανδημίας και αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

     Οι  δυνάμεις του ΠΑΜΕ όλο αυτό το διάστημα έχουν εναντιωθεί σε αυτό το έκτρωμα και έχουν αναπτύξει πολύπλευρη δράση.  Χθες μάλιστα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και ενημέρωσαν αναλυτικά την κοινωνία  για τους ομολογημένους και ανομολόγητους στόχους του νομοσχεδίου.

     Η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Αρκαδίας από τη μια εκφράζει την «αντίθεσή της» στο νομοσχέδιο υπερθεματίζοντας  διαδικαστικούς κυρίως λόγους (εποχή κορονοϊου) χωρίς να μπαίνει στην ουσία (Βλέπε τελευταία απόφαση ΔΣ) και από την άλλη κλείνει το μάτι στην κυβέρνηση και το ΥΠΕΠΘ ζητώντας τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μάλιστα όλων των βαθμίδων στη διαβούλευση του Υπουργείου!!! «Ξεχνά» το προεδρείο της ΕΛΜΕ ότι διαβούλευση κάνουν οι εργαζόμενοι μέσα από τις γενικές συνελεύσεις τους, τις αποφάσεις που παίρνουν και ότι διαπραγματεύονται στο δρόμο του αγώνα.

    Το Νομοσχέδιο είναι εχθρικό για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς. Γιατί μέσα στην Πανδημία αντί να λιγοστεύει τους μαθητές ανά τάξη, τους αυξάνει κιόλας. Βάζει τα 17 έτη ηλικιακό όριο εγγραφών -- μετεγγραφών στα ΕΠΑΛ αφήνοντας εκτός έως και 30% μαθητών από την τεχνική εκπαίδευση.    Φέρνει την τράπεζα θεμάτων και αυξάνει τα εξεταζόμενα μαθήματα.  Μετατρέπει το λύκειο σε εξεταστική Αρένα.  Με τη λεγόμενη αξιολόγηση κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί «αξιολογήθηκαν» εν μέσω Πανδημίας, στήριξαν τους μαθητές τους με όλους τους τρόπους, ενώ το Υπουργείο Παιδείας «κόπηκε», αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα εξ αποστάσεως μέσα διδασκαλίας σε μαθητές που δεν τα διέθεταν.

   Εδώ και τώρα να αποσυρθεί. Καμία στήριξη, κανένας διάλογος, καμία  διαβούλευση με αυτούς που χρησιμοποιούν μέχρι και την Πανδημία για να περάσουν τις αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές στοχεύσεις τους.  

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους  σε επαγρύπνηση. Να γυρίσουν την πλάτη τους στον συνδικαλισμό της ενσωμάτωσης και της ηττοπάθειας.

    Οργάνωση και αγώνας. Να πάρει τώρα απάντηση η πρόκληση. Να μην φορτωθούν τα βάρη της νέας κρίσης σε αυτούς που υπέφεραν την τελευταία δεκαετία.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia