Γιώργος Παπαηλιού: "Η κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει τους δανειολήπτες ανυπεράσπιστους"

Απριλίου 27, 2020
Ανακοίνωση του Αρκά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαηλιού:

Σύμφωνα με εκδοθείσα κοινή υπουργική απόφαση, η εκκίνηση αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού από το χώρο της δικαιοσύνης στις 28.4, δεν συνιστά επιστροφή στην κανονικότητα, αφού η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών παρατείνεται μέχρι τις 15.5 !!!

Η επανεκκίνηση, από 28.4, αφορά μόνον στις διαδικασίες ασφαλιστικών μέτρων με αντικείμενο την εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης, επιβολή κατασχέσεων, χορήγησης ή ανάκλησης προσωρινών διαταγών (χωρίς κλήτευση του αντιδίκου) και άλλες συναφούς αντικειμένου.

Πρόκειται για υποθέσεις προπαρασκευαστικές (προάγγελους προετοιμασίας) της διενέργειας των επερχόμενων πλειστηριασμών που ενδιαφέρουν πρωτίστως τις τράπεζες και τα funds.

Είναι προφανές, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, ακόμη και εν μέσω της τρέχουσας κρίσης, θέτει ως προτεραιότητα την εξυπηρέτησή τους (των τραπεζών και των funds), αφήνοντας τους δανειολήπτες ανυπεράσπιστους, βορά στη βουλιμία τους.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η άρνησή της να προωθήσει ρύθμιση για την προστασία και πάντως για την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά τον Απρίλιο του 2020 και για την απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia