Γιώργος Παπαηλιού: Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, είναι φέτος διαφορετικό

Απριλίου 16, 2020
Μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργου Η. ΠαπαηλιούΤο Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, είναι φέτος διαφορετικό.

Η τρέχουσα, κατ΄ αρχάς υγειονομική κρίση λόγω κορονοϊού είναι παγκόσμια. Ήδη εξελίσσεται και σε οικονομική και κοινωνική. Σε αυτές προστίθενται και στοιχεία περιορισμού των ελευθεριών, των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και εν τέλει της δημοκρατίας, που κάποιοι απεργάζονται, εκμεταλλευόμενοι τις συνέπειες της πανδημίας.

Η πατρίδα μας βιώνει αυτή την κρίση, μετά την άδικη και επώδυνη για το λαό μας «μνημονιακή» περίοδο, γεγονός που του προκαλεί εντονότερη ανησυχία και ανασφάλεια.

Η «εβδομάδα των παθών» είναι παρούσα.

Η προετοιμασία για την επόμενη, της λήξης της υγειονομικής κρίσης, ημέρα επιβάλλει την επαγρύπνηση, την ετοιμότητα και τη συσπείρωση των κοινωνικών δυνάμεων της δημιουργίας, της εργασίας, της νεολαίας και των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων στη βάση των πολιτικών προταγμάτων της παραγωγικής ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Έτσι θα παραμείνει ζωντανή η προσδοκία, να εξέλθουμε και από αυτή την κρίση, με την κοινωνία «όρθια».

Η υπέρβαση της κρίσης θα οδηγήσει στην αρχή του τέλους μιάς πρωτοφανούς δοκιμασίας, σε πλανητικό επίπεδο αλλά και του λαού μας, και στην έναρξη μιάς πορείας «Ανάστασης».

Την προοπτική αυτής της πορείας μπορούμε να διασφαλίσουμε όλοι μαζί, με ενότητα και αλληλεγγύη.

Υγεία, υπομονή, αντοχές, δύναμη, εγρήγορση και καλούς αγώνες.

Καλή Ανάσταση σε όλα τα πεδία.

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia