Γιώργος Παπαηλιού: Η κυβέρνηση της ΝΔ αποκλείει από την εξ αποστάσεως διδασκαλία τους οικονομικά αδύναμους και την ελληνική περιφέρεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Παπαηλιού – Βουλευτής Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ – Το «Επιτελικό Κράτος» της κυβέρνησης της ΝΔ αποκλείει από την εξ αποστάσεως διδασκαλία τους οικονομικά αδύναμους και την ελληνική περιφέρεια

Για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Για την κυβέρνηση της ΝΔ, ακόμη και εν μέσω κρίσεως, «λεφτόδενδρα» υπάρχουν για τους οικονομικά ισχυρούς (καναλάρχες, κλινικάρχες κ.α.), όχι όμως για την εκπαίδευση, την ελληνική περιφέρεια και τα λαϊκά στρώματα.

1) Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οδήγησε στην εξ αποστάσεως διδασκαλία-εκπαίδευση. Αυτή προϋποθέτει την προμήθεια του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικών υπολογιστών και τάμπλετς) και από τους διδάσκοντες και από τους μαθητές.

Το Υπουργείο Παιδείας-το «Επιτελικό Κράτος» της κυβέρνησης της ΝΔ ούτε που το σκέφτηκε. Μόνον μετά από παρέμβαση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των συνδικαλιστικών εκπροσώπων δασκάλων και καθηγητών και των συλλόγων γονέων, με καθυστέρηση φάνηκε να ανταποκρίνεται στο εύλογο αίτημα, να καλυφθεί η έλλειψη του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές, με την επιδότηση αγοράς του. Όμως αμέσως μετά υπαναχώρησε, αναφέροντας ότι ο εξοπλισμός δεν αφορά τους μαθητές, αλλά το σχολείο, το «κλειστό» σχολείο» !!! και προκαλώντας σύγχυση με την έκδοση αλλεπάλληλων αντικρουόμενων μεταξύ τους εγκυκλίων και τη θέση ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Είναι προφανές, ότι υφίσταται απουσία κυβερνητικής πρόθεσης να καλυφθούν οι απαιτήσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές που έχουν ανάγκη. Συνακόλουθα τίθεται εν αμφιβόλω η ισότιμη συμμετοχή σ΄ αυτήν χιλιάδων μαθητών, οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ και απομακρυσμένες περιοχές και δεν διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό και οικονομικούς πόρους για την προμήθειά του. .

Η πολιτεία έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση και την ισότιμη συμμετοχή όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικά αδύναμων και των μαθητών της ελληνικής περιφέρειας.

Όμως, για την κυβέρνηση της ΝΔ, ακόμη και εν μέσω κρίσεως, «λεφτόδενδρα» υπάρχουν για τους οικονομικά ισχυρούς (καναλάρχες, κλινικάρχες κ.α.), ό χ ι όμως για την εκπαίδευση, την ελληνική περιφέρεια και τα λαϊκά στρώματα.
(Βάσει αυτών κατατέθηκε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ αυτών και του βουλευτή Αρκαδίας Γιώργου Παπαηλιού) προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου).

2) Η μεταγενέστερη, με νεώτερη ΠΝΠ, παραπομπή της προμήθειας του απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού στις Σχολικές Επιτροπές, προφανώς και δεν δίδει λύση στο πρόβλημα, αφού αυτός, αποτελώντας εξοπλισμό της σχολικής μονάδας, παραδίδεται προς προσωρινή χρήση στους δικαιούχους μαθητές, οι δε διατιθέμενοι πόροι αφαιρούνται από τα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών που προορίζονται για την κάλυψη άλλων αναγκών (αναλώσιμα, καθαριότητα, θέρμανση κλπ) ή επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των Δήμων.

Το Υπουργείο Παιδείας, μετά την αλλοπρόσαλλη στάση του, για μία ακόμη φορά, απεκδύεται των ευθυνών του, «νίπτοντας τας χείρας του».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο