Παρέμβαση Παπαηλιού στην Επιτροπή Παρακολούθησης των αποφάσεων του ΕΔΑΔ

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στις 10.3.2020, είπε, μεταξύ των άλλων τα εξής :

1)  Ο πατριωτισμός δεν αποτελεί μονοπώλιο κανενός και βέβαια κανενός κόμματος. Όλοι είμαστε πατριώτες  και όλα τα κόμματα είναι πατριωτικά.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ, ενεργώντας μικροπολιτικά, αναζητεί «εσωτερικούς εχθρούς». Και βέβαια τους βρίσκει στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του,.επαναφέροντας εποχές του παρελθόντος,  χωρίς συνείδηση για τους κινδύνους που αυτές οι πρακτικές περικλείουν, με πρώτον την υπονόμευση της αναγκαίας όσο ποτέ εθνικής ομοψυχίας.    

2) Η φύλαξη και η προστασία των συνόρων της χώρας είναι ανάγκη, αυτονόητο πατριωτικό καθήκον  και δικαίωμα της χώρας. Αυτό γίνεται και γίνονταν πάντα, και μάλιστα στο παρελθόν χωρίς τυμπανοκρουσίες. 
  
3).Η χώρα μας βρίσκεται διαχρονικά σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, λόγω της τουρκικής επιθετικότητας. Σήμερα η τουρκική απειλή είναι παρούσα και άμεση, με μεθόδους που παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο και με τρόπο έλλειψης σεβασμού προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ανθρωπισμό. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η εκ μέρους της χώρας μας τήρηση  της διεθνούς νομιμότητας δεν είναι πολυτέλεια. Είναι εργαλείο και όπλο στην αντιπαράθεσή της με την Τουρκία, η οποία την παραβιάζει συστηματικά. 

 

Δελτίο Τύπου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia