Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Η κυβέρνηση ακυρώνει 10.000 νέες θέσεις εργασίας στην επένδυση του Ελληνικού 

Επίκαιρη ερώτηση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού:

«Δημόσια περιουσία ρημάζει, επενδύσεις ύψους 8 δις ευρώ αναστέλλονται, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας ακυρώνονται, 10 δις ευρώ έσοδα χάνονται για το δημόσιο, προκαλώντας αρνητικό κλίμα στους επενδυτές. Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»

 

O Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο σχετικά με την πρόοδο των έργων αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Στην ερώτησή του, ο κ.Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει πως η έκταση των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού παραμένει αναξιοποίητη 14 έτη μετά από τη μετακίνηση του αερολιμένος Αθηνών στα Σπάτα. Ο σχεδιασμός για την πραγματοποίηση στο χώρο επένδυσης ύψους 8 δις ευρώ έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στους κατοίκους της Αττικής για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, την ανάπτυξη πολιτιστικών, αθλητικών, τουριστικών, εμπορικών, επιχειρηματικών, και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων, αλλά φυσικά και τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, από την πραγματοποίηση της εν λόγω επένδυσης αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%, έσοδα για το δημόσιο πλέον των 10,5 δις ευρώ, άμεση δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας και 70.000 σε βάθος εικοσαετίας, καθώς και προσέλκυση περίπου ενός εκ. τουριστών επιπλέον ετησίως.
Αντί αυτών, εδώ κι έναν χρόνο παρακολουθούμε τη δημόσια περιουσία του Ελληνικού να ρημάζει και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προβαίνει σε σπασμωδικές εξαγγελίες για πρόχειρες λύσεις και αδιέξοδους αυτοσχεδιασμούς που προκαλούν αρνητικό κλίμα στη χώρα.
Σε μία περίοδο κατά την οποία η οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη την ανάκαμψη, το κράτος χρειάζεται επειγόντως έσοδα και η Κυβέρνηση ψάχνει χρήματα με περικοπές συντάξεων, η αναστολή ή η παρεμπόδιση επενδύσεων αυτής της κλίμακας προκαλεί ερωτηματικά: Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού; Υπάρχει κρυφή ατζέντα ή οι καθυστερήσεις οφείλονται σε έλλειψη ενδιαφέροντος ή/και ικανότητας των αρμόδιων Υπουργείων, η οποία όμως βλάπτει ανεπανόρθωτα την οικονομία και τους πολίτες;

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Αρκαδίας – Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.)

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο