• 21 Μαρ

  ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ - ΒΕΜΜΟΥ Μ.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Πατρ. Γρηγορίου Ε 9 & Νεομάρτυρος

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710237773

 • 21 Μαρ

  ΔΡΟΓΕΣ - ΜΕΛΛΟΥ Ο. - ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τσολακοπούλου 2

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022622

 • 21 Μαρ

  ΠΑΠΑΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ Ν.- ΠΑΠΑΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ Ν.

  ΣΠΑΡΤΗ | Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 112

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731025041

 • 21 Μαρ

  ΚΛΕΠΕΤΣΑΝΗ ΖΩΗ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Εθνικής Αντιστάσεως 23

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741022515

 • 21 Μαρ

  ΒΟΥΤΣΗ ΤΙΝΑ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Ιατροπούλου 3 & Παγώνη Χρύσανθου

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721020656

Κώστας Βλάσης: «Σε απόγνωση οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι».

Οι αγρότες μας (πρέπει να ) είναι το τμήμα της κοινωνίας μας που πληρώνει περισσότερο την ανικανότητα, την αναποτελεσματικότητα, την άγνοια, στην καλύτερη περίπτωση, της «Πρωτοδεύτερη φορά Αριστεράς» κυβέρνησης. Καθυστερήσεις και αδικίες στη χορήγηση (δικαιούμενων) επιχορηγήσεων, στέρηση πληρωμών σε ολόκληρους κλάδους δικαιούχων.

 

Ο αρμόδιος υπουργός υπόσχεται, καθησυχάζει ...., αλλά η βασική ενίσχυση δίνεται με μεγάλη καθυστέρηση και κατά ένα μικρό τμήμα της μείον. Ο νέος ευεργετικός Κοινοτικός Κανονισμός μόνο στην Ελλάδα δεν ενεργοποιείται υπέρ των αγροτών, προκαταβολές δεν πληρώνονται, χιλιάδες στρέμματα δεν έχουν υπολογιστεί για τα υπέρ παραγωγών δικαιώματα. Εκτός πληρωμών αγελαδοτρόφοι και αιγοπροβατοτρόφοι, παραγωγοί των συνδεδεμένων ενισχύσεων, δικαιούχοι του πρασινίσματος κ.λ.π..
Σε απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφοι, με 1 στους 4 παραγωγούς να μένει εκτός πληρωμών, αναλογίζονται πως μπορούν να διορθωθούν λάθη, παραλείψεις και ανικανότητα της κυβέρνησης.
Ο βουλευτής Αρκαδίας - στην οποία πολλά είναι τα θύματα της κυβερνητικής ¨πολιτικής¨ – Κώστας Βλάσης και συνάδελφοί του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλαν σχετική Ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την οποία και παραθέτουμε.
Αριθμ. πρωτ. 1886
Αθήνα, 11-12-2015

- Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Ευάγγελο Αποστόλου
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους που έμειναν αδίκως εκτός πληρωμών

Στις 7 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης, με μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών. Σε προγενέστερο χρόνο, ο αρμόδιος Υπουργός με δηλώσεις του, συνιστούσε στους παραγωγούς υπομονή, δεσμευόμενος ότι οι πληρωμές που θα γίνουν, θα αφορούν το 90% των δικαιωμάτων, ενώ όπως αποδείχτηκε, αφορούσαν το 90% της βασικής ενίσχυσης του 55%(!).

Επιπλέον, με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης στερείται η δυνατότητα από τους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης, να κάνουν χρήση του νέου ευεργετικού κοινοτικού κανονισμού 1748/2015 και να πληρωθούν μέχρι 30 Νοεμβρίου 2015 το 70% της προκαταβολής, αντί του 50% όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, οι νεοεισερχόμενοι αγρότες – κτηνοτρόφοι δικαιούχοι του Εθνικού Αποθέματος, δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις μεταβιβάσεις, δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ οι αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί από τα τέλη Ιουνίου, με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί την προκαταβολή, οι συγκεκριμένοι παραγωγοί, που μεταβίβασαν. Την ίδια στιγμή υπάρχουν στρέμματα σε περιοχές τηλεπισκόπησης, τα οποία δεν έχουν υπολογιστεί ως στρέμματα στα δικαιώματα, που εκδόθηκαν για τους παραγωγούς, παρόλο που στον χάρτη δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα.

Επιπροσθέτως, αγελαδοτρόφοι και αιγοπροβατοτρόφοι της εντατικής κτηνοτροφίας με ειδικά δικαιώματα, δεν πληρώθηκαν, όπως εκτός πληρωμών έμειναν και οι παραγωγοί των συνδεδεμένων ενισχύσεων (ψυχανθή, όσπρια και άλλα) και οι δικαιούχοι του πρασινίσματος.

Δυστυχώς οι πληρωμές, έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι κάνουν λόγο, για μεγάλα λάθη, παραλείψεις και άδικους αποκλεισμούς, με τον απολογισμό να δείχνει ότι εκτός πληρωμών, μένουν 1 στους 4 παραγωγούς.

Για όλα τα παραπάνω έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση και κατατεθεί ερώτηση της Τομ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτού Σερρών Κας Φ. Αραμπατζή και ερωτήσεις άλλων βουλευτών της Ν.Δ. και με τις οποίες συντασσόμαστε.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι της ενιαίας ενίσχυσης, που έμειναν αδίκως, εκτός πληρωμών, την προκαταβολή που δικαιούνται;

2. Πότε θα εξοφληθεί το σύνολο της ενιαίας ενίσχυσης που παραδοσιακά και απαρέγκλιτα εξοφλείτο μέσα στον Δεκέμβριο κάθε έτους.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1. Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου
2. Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
3. Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
4. Σοφία Βούλτεψη, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
5. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βουλευτής Καβάλας
6. Χρίστος Δήμας, Βουλευτής Κορινθίας
7. Άννα Καραμανλή, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
8. Χρήστος Μπουκώρος, Βουλευτής Μαγνησίας
9. Γιώργος Στύλιος, Βουλευτής Άρτας
10. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Βουλευτής Πιερίας
11. Ιωάννης Αντωνιάδης, Βουλευτής Φλωρίνης
12. Γεώργιος Γεωργαντάς, Βουλευτής Κιλκίς
13. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Βουλευτής Ημαθίας
14. Γεώργιος Βαγιωνάς, Βουλευτής Χαλκιδικής
15. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς
16. Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
17. Αθανάσιος Καββαδάς, Βουλευτής Λευκάδος
18. Κώστας Σκρέκας, Βουλευτής Τρικάλων
19. Ανδρέας Κατσανιώτης, Βουλευτής Αχαΐας
20. Νικήτας Κακλαμανης, Βουλευτής Α΄ Αθηνών
21. Χρήστος Σταικούρας, Βουλευτής Φθιώτιδας
22. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
23. Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
24. Κωνσταντίνος Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia