Κώστας Βλάσης: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ τα γκρέμισε όλα. Έμειναν οι κούφιες υποσχέσεις, τα μεγάλα ψέματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην ολομέλεια της Βουλής και στην συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016 μίλησε, το απόγευμα της Τετάρτης 2.12.2015, ο Κώστας Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας.

[iframe width=”650″ height=”375″ src=”https://www.youtube.com/embed/Z8GpY2IieCw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

 

Ο Κώστας Βλάσης τόνισε αρχικά ότι μπήκε στην Πολιτική με την βεβαιότητα ότι όλα τα πολιτικά κόμματα και τα στελέχη τους θέτουν την πατρίδα και το κοινό καλό πάνω από πρόσωπα, πάνω από παρατάξεις, πάνω από ιδιωτικά συμφέροντα. Βλέπει όμως και βλέπουν όλοι ότι η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πράττει ακριβώς το αντίθετο. Η κυνική δικαιολογία ότι «τα ίδια κάνατε και εσείς» έχει απάντηση: Δεν κάναμε τα ίδια και, πάντως, όχι στον ίδιο βαθμό, ενώ ο λαός μας περιμένει από μας τουλάχιστον, τους νεώτερους πολιτικούς, στους οποίους ανήκει και ο κ. Τσίπρας, άλλο ήθος και άλλη πολιτική…
Ο Προϋπολογισμός έχει πρωτογενή ελλείμματα και ύφεση, όταν ο περυσινός της Ν.Δ. είχε πλεόνασμα και προέβλεπε ανάπτυξη. Τώρα όλα τα γκρέμισε η άγνοια, η απειρία, η αλαζονεία, οι λεονταρισμοί. Έμειναν οι κούφιες υποσχέσεις, τα μεγάλα ψέματα, η νοσταλγία για το… email Χαρδούβελη, που τόσο άδικα κατηγορήθηκε, έμειναν οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι φοροεπιδρομές, οι πειραματισμοί στην πλάτη του λαού.
Ο Κώστας Βλάσης τόνισε ότι η Ν.Δ. αποτελεί πάντα την εγγύηση και απαντοχή ΟΛΩΝ των Ελλήνων, η δημιουργική και αναγεννητική δύναμή της θα ξεπεράσει τα πρόσκαιρα εμπόδια.
Το ΟΧΙ στον Προϋπολογισμό της Κυβέρνησης οφείλεται στο ότι αυτός ΔΕΝ είναι δίκαιος, αναπτυξιακός, κοινωνικός και εφαρμόσιμος.
Ακολουθεί η ομιλία του κ. Κώστα Βλάση.
Κύριε Πρόεδρε
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Δεν είχα κλείσει τα 16 χρόνια της ζωής μου, όταν κυριολεκτικά με συγκλόνισαν οι περί πατρίδος στίχοι του Σοφοκλή: και μείζον’ όστις αντί της αυτού πάτρας φίλον νομίζει, τούτον ουδαμού λέγω…
Ουτιδανός και μηδενικό όποιος πάνω από την πατρίδα βάζει πρόσωπα, και τον πιο καλό του φίλο έστω…
Και συνεχίζει ο μέγας τραγικός: ήδ’ εστίν η σώζουσα και ταύτης έπι πλέοντες ορθής, τους φίλους ποιούμεθα…
Αυτή είναι που μας προστατεύει και μας διασώζει κι όταν το σκάφος της είναι γερό αποκτάμε φίλους και… και… και…
Θα μου επιτρέψετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να σας εξομολογηθώ με κίνδυνο να θεωρήσετε πως περιαυτολογώ – ότι μπήκα στο σκληρό στίβο της Πολιτικής πιστεύοντας απόλυτα και ακουμπώντας αδιαπραγμάτευτα στις δύο παραπάνω Σοφόκλειες αποφάνσεις: πάνω απ’ όλα και από όλους η πατρίδα – ατομική ευτυχία μόνο μέσα σε μια ισχυρή και ευημερούσα πατρίδα.
Και όσο με αφορά, δεν είναι αυτά πατριδοκαπηλία, δεν είναι ανέξοδος ή καιροσκοπικός εθνικισμός… Είναι τα πιστεύω ενός ανθρώπου, που θεμελιώθηκαν νωρίς και απαρασάλευτα μέσα του… Καλώς ή κακώς για κάποιους…
Και τι βλέπει σήμερα, στη δεκάμηνη μόλις κοινοβουλευτική του ζωή και παρουσία, ο άνθρωπος αυτός; Βλέπει, δυστυχώς – και μακάρι να κάνει λάθος -, μια δικομματική και μάλιστα «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση να βάζει τα πρόσωπα (τους συγγενείς, τους φίλους, τα κομματικά στελέχη) πάνω από την πατρίδα, πάνω από το κοινωνικό σύνολο, πάνω από το γενικό καλό και συμφέρον. Σε θέσεις και πόστα και αξιώματα που απαιτούν τους άριστους, τοποθετούνται, κατά κανόνα, οι ημέτεροι.
Ενώ η ελληνική Πολιτεία έχει, σήμερα προπαντός, ανάγκη από τους «κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση», εισπράττει, πλην εξαιρέσεων, το αντίθετο – οι ακατάλληλοι ή ανίκανοι στα καίρια. Επειδή είναι δικά μας παιδιά…».
«Τα ίδια κάνατε κι εσείς» λένε οι πιο κυνικοί από τους συγκυβερνώντες. Δεν κάναμε τα ίδια! Και πάντως όχι στον ίδιο βαθμό και πάντως όχι τόσο απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα… Και για ό,τι κάναμε οφείλουμε και είπαμε ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Και πάντως δεν τα έκανε η γενιά μου, η γενιά του σαραντάρηδων, στην οποία ανήκει και ο κύριος πρωθυπουργός. Από τους οποίους, από τον οποίο, ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός άλλο ήθος άλλη πολιτική περίμενε – και περιμένει ακόμη,
αν δεν έχει απελπιστεί…
Χωρίς ψέματα, χωρίς υποκρισίες, χωρίς τακτικισμούς, χωρίς φενακισμούς, χωρίς το κομματικό συμφέρον ολοφάνερα και απροσχημάτιστα πάνω από το κοινωνικό, από το εθνικό…
Φτάσαμε, λοιπόν, έτσι σε μια, κοινοβουλευτικά, ιστορική στιγμή: στον πρώτο κρατικό Προϋπολογισμό Κυβέρνησης της Αριστεράς. Για το περιεχόμενό του, για την δικαιοσύνη του, για το κοινωνικό ή όχι πρόσωπό του, για το εφικτό των στόχων του, για την δυνατότητα υλοποίησής του κ.λ.π. μίλησαν και θα μιλήσουν κι άλλοι συνάδελφοι, από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, πολύ πιο ειδικοί από μένα.
Όμως οποιοσδήποτε αναγνώστης αυτού και με την πρώτη ματιά βλέπει τα πρωτογενή ελλείμματα, όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στον προηγούμενο μόλις κρατικό Προϋπολογισμό, παρουσίαζε πλεονάσματα, βλέπει την ύφεση στη θέση της ανάπτυξης, βλέπει φοροεπιδρομή αντί για φοροελάφρυνση, περικοπές μισθών και συντάξεων αντί για αύξηση του κατώτατου μισθού και για 13η σύνταξη…
Όλοι φαντάζομαι θυμάστε τις ψεύτικες υποσχέσεις, με τις οποίες υφαρπάξατε την ψήφο του ελληνικού λαού.
Και σήμερα αποδίδετε όλα τα τωρινά δεινά στους προηγούμενους… Λες και 10 μήνες διακυβέρνησης δεν είναι αρκετοί για να διαλυθούν τα πάντα… Λες και τρεις άκαιρες και εκβιαστικές κάλπες δεν είναι αρκετές για να καταστρέψουν το νοικοκύρεμα που, κατά κοινή πλέον, παραδοχή, είχε πετύχει η τελευταία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Λες και δεν ξέρει πλέον και ο τελευταίος πολίτης πόσα δισεκατομμύρια ευρώ φόρτωσαν στην πλάτη του οι πειραματισμοί, οι λεονταρισμοί, οι τακτικισμοί, η αφέλεια και η άγνοια της ιερής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η κυβέρνηση αυτοπαγιδευόμενη στα μεγάλα της ψέματα, έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Τόσο τον Ιανουάριο με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και τις αυξήσεις των συντάξεων όσο και το Σεπτέμβριο με το παράλληλο πρόγραμμα και τα ανώδυνα ισοδύναμα, η Κυβέρνηση εξαπάτησε κατ’ εξακολούθηση τον Ελληνικό λαό. Χρησιμοποιώντας τον ίδιο επικοινωνιακό τακτικισμό επιδιώκει τώρα δήθεν τη συναίνεση και τη δημιουργία «κόκκινων γραμμών», ώστε ν’ αποτραπούν οι περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις των Ελλήνων. Την ίδια στιγμή, όμως, έχει ήδη συμφωνήσει και υπογράψει τις αχρείαστες περικοπές των συντάξεων ύψους 3,2 δις ευρώ. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Και όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία το 2014 είχαν πλεόνασμα 697εκατομμύρια ευρώ, το 2015 έλλειμμα 1,2 δις ευρώ και το 2016 έλλειμμα 1,1 δις ευρώ.
Στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησής μας με την Τρόικα για το ασφαλιστικό, κανένα από αυτά τα επώδυνα και σκληρά μέτρα δεν είχε προταθεί ως αναγκαίο, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα οικονομικά μεγέθη και το email Χαρδούβελη. Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι καλούνται σήμερα να πληρώσουν το βαρύ λογαριασμό του Τσίπρα – Καμμένου, που δημιουργήθηκε από την ύφεση, τα ελλείμματα, τα capital controls…
Δεν μας παρείχατε συναίνεση στη σωτηρία της χώρας και τώρα θέλετε συναίνεση στην καταστροφή της… Στο κάτω κάτω εσείς δεν ήσασταν αυτοί που λέγατε προεκλογικά «ή αυτοί ή εμείς». Εσείς δεν είστε που μετά τις εκλογές είπατε ότι μπορείτε μόνο με τον Καμμένο. Τώρα τι ακριβώς ζητάτε;
Εμείς, λοιπόν, είμαστε υπέρ της συνύπαρξης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού, της συναίνεσης. Ναι, της συναίνεσης. Ακόμη και στον… Προϋπολογισμό. Αρκεί αυτός να είναι αναπτυξιακός, δίκαιος στην κατανομή των βαρών, ελπιδοφόρος στους στόχους του, σοβαρός στις προοπτικές του, κοινωνικός, εφαρμόσιμος έστω. Δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, κάθε άλλο!
Δείχνει ξεκάθαρα ότι η ανάπτυξη θα αργήσει να ξανάρθει, οι πολλοί θα συνεχίσουν να υποφέρουν υπέρ των λίγων, η ανεργία θα αυξάνεται, οι νέοι μας θα ξενιτεύονται και οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος θα συνεχίσουν να… καταριούνται την Νέα Δημοκρατία!
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Η Νέα Δημοκρατία είναι πάντα εδώ. Εγγύηση και απαντοχή όλων των Ελλήνων – κι αυτών που, θεμιτά, την αντιμάχονται κι αυτών που, πρόσκαιρα, παρασυρόμενοι από υποσχέσεις ή πικραμένοι από αστοχίες της, την άφησαν κι αυτών που σίγουροι και σταθεροί παραμένουν στις τάξεις της, βέβαιοι για το δημοκρατικό και κοινωνικό DNA της, βέβαιοι για την αναγεννητική και δημιουργική δύναμή της.
Στο όνομα αυτής της Δημοκρατίας λέμε «όχι» στον Προϋπολογισμό της Πρωτοδεύτερης Αριστεράς Κυβέρνησης.
Και για να κλείσω όπως άρχισα, με Σοφοκλή: μεγάλοι λόγοι μεγάλας πληγάς των υπεραύχων αποτείσαντες γήρα το φρονείν εδίδαξαν. (Των αλαζόνων τα μεγάλα λόγια, αφού έγιναν γι αυτούς αιτία μεγάλων συμφορών, τους δίδαξαν στα γεράματα να είναι συνετοί).
Μακάρι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος να διαβάσουν, να μεταφράσουν και να σεβαστούν τον Επίλογο της «Αντιγόνης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο