Ο Υπουργός Ανάπτυξης επιβεβαιώνει την ένταξη του ποσού 1.500.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων επί θητείας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης επιβεβαιώνει: «την ένταξη του ποσού 1.500.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων επί θητείας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τα έργα “Αγροτικός Εξηλεκτρισμός Π.Ε. Αρκαδίας” και “Κατασκευή αρδευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων στο Νομό Αρκαδίας” τον περασμένο Δεκέμβριο.»

 

Το έργο του αγροτικού εξηλεκτρισμού αφορά περίπου εκατό γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες στην Αρκαδία, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να εκσυγχρονιστούν και να αναπτυχθούν, ανταποκρινόμενες στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του πρωτογενή τομέα. Το έργο της κατασκευής αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων αφορά τους Δήμους Τρίπολης και Γορτυνίας και στοχεύει στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, στην καλύτερη διαχείριση και εξοικονόμηση του νερού, και εν τέλει στην αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των αγροτών της περιοχής.
Με τις απαντήσεις του στις δύο ερωτήσεις που κατέθεσα στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ.Σταθάκης αναγνωρίζει ότι τα έργα έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ. Έμμεσα όμως ομολογεί πως δεν έχει προχωρήσει καμία δράση τους. Η αναγνώριση από τον Υπουργό είναι θετική, όμως πρέπει άμεσα οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στην προκήρυξή τους, ώστε να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό για την υποστήριξη των αγροτών της Αρκαδίας, από τη στιγμή που οι πόροι είναι διαθέσιμοι.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο