GGΚώστας…. Who is Who…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο 38χρονος πολιτικός, έχει το προνόμιο να ανήκει στη νέα γενιά του πολιτικού προσωπικού της χώρας, συνδυάζοντας παράλληλα με αυτό, τις καλές σπουδές, και την διοικητική εμπειρία σε μια σειρά από κομβικές θέσεις, με πιο σημαντική αυτή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Κανείς μάλιστα δε μπορεί να λησμονήσει, πως σε αυτές τις εκλογές, πήρε κόντρα στο ρεύμα ποσοστό 72%.

 

Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται να επισκεφτεί την περιοχή μας τη Πέμπτη στις 20.00 που θα απευθύνει κεντρική ομιλία και θα εχει συναντήσεις με φορείς και νέους ενώ θα περπατήσει στους δρόμους της πόλης

“Έχουμε να επιλέξουμε αν θα συντηρήσουμε το παλιό που τελειώνει, ή θα γίνουμε εμείς το νέο που θα εμπνεύσει και τη χώρα”,

τονίζει στις ομιλίες του, υπογραμμίζοντας πως:

“ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάποιος που έχει την πολυτέλεια του χρόνου; Χρόνο θέλουν να αγοράσουν τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν “.

Ο κ. Τζιτζικώστας έχει ήδη αναπτύξει τις προτάσεις για μια Νέα Δημοκρατία ανοικτή σε όλα τα επίπεδα και τα όργανα του κόμματος, από τον Πρόεδρο και τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων, μέχρι τη διαμόρφωση θέσεων, και την Περιφερειακή Οργάνωση.

Έκανε λόγο για μια παράταξη δημοκρατική, όπου η βάση θα έχει λόγο στις μεγάλες στρατηγικές επιλογές και η Εθνικη Συνδιάσκεψη κρίνει τον προσωπικό απολογισμό του καθενός που έχει την ευθύνη για την διαμόρφωση των πολιτικών. Αίσθηση έκανε η πρότασή του που προσδιόριζε το 50% των υποψήφιων βουλευτών να αναδεικνύεται από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών.

Παράλληλα επισήμανε πως στόχος είναι μια διαφανή Νέα Δημοκρατία, με άμεσο εξορθολογισμό των δαπανών και όλα τα οικονομικά στοιχεία στο φως, διαθέσιμα για όλους

Τέλος μίλησε για μια παράταξη συμμετοχική που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, αναβαθμίζοντας παράλληλα τον πολιτικό σχεδιασμό με ρόλο που δεν περιορίζεται στην αποστολή non-papers, αλλά να παράγει πολιτική σε συνεχή επαφή με τα στελέχη, όλο το χρόνο και όχι μόνο στις προεκλογικές περιόδους.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η πρότασή για θητεία σε όλα τα όργανα με πρώτη αυτή του Προέδρου, που θα επιβεβαιώνεται κάθε 2 χρόνια και συνολικά δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τα 8.

Ποιος είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Who is Who

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, στο Georgetown University College της Ουάσιγκτον, στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά, στο University College of London (UCL). Είναι άριστος γνώστης τριών γλωσσών, αγγλικών, γαλλικών και ισπανικών.

H πρώτη του δουλειά και η επιχείρηση με τα αδέλφια του

Σε ηλικία 22 ετών, αμέσως μετά την αποφοίτηση του, εργάστηκε στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησε τη δική του επιχείρηση δραστηριοποιούμενος στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων. Πήρε το ρίσκο και δημιούργησε με τα αδέρφια μου τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑ ΑΕ, μια σύγχρονη μονάδα βιολογικών προτύπων.

Τι πέτυχε ως Περιφερειάρχης

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιούργησε με την ομάδα του, ένα μοντέλο διοίκησης που πέτυχε να μειώσει και να παρακάμψει – όπου υπήρχε ανάγκη -το συγκεντρωτισμό της κεντρικής εξουσίας. Πίστεψαν στη συνένωση δυνάμεων και επένδυσαν στη συνεργασία με φορείς της περιοχής, τα επιμελητήρια, τις τοπικές κοινωνίες και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι κόποι τους ανταμείφθηκαν. Σε μόλις δύο χρόνια, καταφέρανε να αυξήσουν την απορρόφηση του ΕΣΠΑ από το 53% στο 93% αποτελώντας την πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε ποσοστά απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων. Προχώρησαν παράλληλα στη πληρωμή πάνω από 400? εκατ. για την υλοποίηση έργων στην Κεντρική Μακεδονία, αποπληρώνοντας μόνο για το 2014 πάνω από 200? εκατ. σε έργα.

Ταυτόχρονα, επέλεξαν και έδωσαν έμφαση στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Δύο βασικοί πυλώνες, οι οποίοι αποτελούν την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της Περιφέρειας αλλά και της χώρας. Πέτυχαν έτσι, να συνδέσουν τον αγροτοδιατροφικό τομέα με την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της περιοχής και ενισχύοντας τη δυναμική των επιχειρήσεών του κλάδου.

περισσότερες πληροφορίες για τον Απόστολο Τζιτζικώστα… κλίκ εδω http://www.tzitzikostas.gr/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛ.ΑΣ: Χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή κλοπών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, αποσκοπώντας στην αποφυγή κλοπών,...

Συνελήφθησαν 40 άτομα σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Καιρός: Αίθριος με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου, με μικρή...

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Αναλυτικά η διαδικασία

«Στον αέρα» βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης (25/4)...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο