Oμάδα φασιστών επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Κουμουτσάκο (video,photos)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακροδεξιά στοιχεία είχαν αποπειραθεί νωρίτερα να επιτεθούν και στο βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που πρόλαβε να διαφύγει.

[iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/pZFL30RDeHE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe class=”sfmvideo” src=”http://www.sport-fm.gr/videos/24082419/embed” width=”530″ height=”305″ marginheight=”0″ marginwidth=”0″ frameborder=”0″ scrolling=”no” ]

Επίθεση από ομάδα φασιστών που συμμετείχε στο Πανποντιακό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι. Σημειώνεται ότι ακροδεξιά στοιχεία είχαν αποπειραθεί νωρίτερα να επιτεθούν και στο βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που πρόλαβε να διαφύγει.

Μιλώντας στη Βουλή, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος «έδειξε» το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντας ότι «ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιων έδρασαν, οι τραμπούκοι που επιχείρησαν να καπηλευτούν των πατριωτισμό των Ελλήνων και πνευματικοί πατέρες ό,τι πιο ακραίου έχει συμβεί στη χώρα, φορείς του ρατσισμού και της δολοφονίας Φύσσα». 

Ο κ. Κουμουτσάκος κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας ότι με τη δήλωσή του περί γενοκτονίας έδωσε έδαφος στις συμπεριφορές αυτές. 

«Έχουν υπάρξει πολλοί που επιχείρησαν την παραχάραξη της ιστορίας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μεταξύ αυτών, μπορεί ποτέ να έχει συγκαταλεχθεί υπουργός Παιδείας της χώρας μας. Είμαι πεπεισμένος – έχοντας υποστεί την βιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων – αυτή τη δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή και το νερό να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις όπως αυτές που κάνατε» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Φίλη. 



Από πλευράς της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας καταδίκασε την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ, εκφράζοντας τη συμπάθειά του. «Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Είναι προφανές ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να διαιρείται μπροστά στους τραμπούκους που δεν υποχωρούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης. 

«Είναι προφανές ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού μπροστά στους τραμπούκους που αν και υπόδικοι δεν υποχωρούν, είναι εδώ παρόντες και απειλούν τη δημοκρατία» τόνισε ο κ. Φίλης.

Ο υπουργός ζήτησε «να πρυτανεύσει πνεύμα λογικής και δημοκρατικού τόξου στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και τόνισε ότι αυτό το οποίο απειλείται είναι η δημοκρατία και αυτό που υφιστάμεθα σήμερα, είναι η απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα».

Την αυτονόητη καταδίκη του Σώματος, εξέφρασε ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος.

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2 χιλιάδες άτομα, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρώντας στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί εθνοκάθαρσης και όχι γενοκτονίας των ποντίων. Τα Ποντιακά Σωματεία καταδίκασαν την επίθεση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο