Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Για το μέλλον πρέπει να αναζητήσουμε κάτι πιο δυναμικό.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μίλησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (18 Οκτωβρίου 2015).

 

«Η ΝΔ ετοιμάζεται για το Συνέδριό της περνώντας από μία μακρά εσωστρεφή διαδικασία προκειμένου να γίνει από κόμμα φεουδαρχών, θεσμικό κόμμα. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να υλοποιήσει και να κυβερνήσει, αντιμέτωπος με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και όχι πια τα εσωκομματικά του ζητήματα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν θετικό κι έδωσε μια βαθιά ανάσα στην Παράταξη, που την είχε ανάγκη. Αδικήθηκε όμως λόγω της τεχνητής πόλωσης που δημιουργήθηκε όχι από τα κόμματα, αλλά από τις δημοσκοπήσεις. Το σύνθημα “γυρίζουμε στο σπίτι μας” απευθύνθηκε επιτυχώς στο συναίσθημα των ανθρώπων μεγάλης ηλικίας. Για το μέλλον όμως πρέπει να αναζητήσουμε κάτι πιο δυναμικό.

Με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη και οι παραλείψεις της «Ελιάς». Η «Ελιά» ήταν ένα επιτυχημένο εγχείρημα, που όμως χρησιμοποιήθηκε μόνο για την ισχυροποίησή μας ως κυβερνητικού εταίρου. Και όταν τότε είχα εκφράσει την άποψη ότι έπρεπε να προχωρήσει, η τότε ηγεσία είπε «να μη βιαστούμε». Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Προσωπικά, παραμένω γνήσιος και όχι a la carte υποστηρικτής της κοινής έκφρασης της Σοσιαλδημοκρατίας, και τώρα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, και παλαιότερα με την «Ελιά» και την «Κίνηση των 58».

Η πρόταση της Προέδρου για τη διεξαγωγή Προγραμματικού Συνεδρίου αποτελεί σταθμό στην εξέλιξη της προσπάθειας για το μετασχηματισμό της Παράταξης σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Η προσπάθεια αυτή, θεμελιωμένη στην πολιτική μας πρόταση, πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση. Να απαντήσουμε πρώτα σε δύο καίρια ερωτήματα: Ποιους εκπροσωπούμε και τι πρεσβεύουμε; Τα τελευταία τριάντα χρόνια, θεωρούσαμε πως εκπροσωπούσαμε όλους και για τα πάντα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Να καταθέσουμε την «Ατζέντα για την Ελλάδα του 2030» με στόχο μία ανταγωνιστική οικονομία που θα στηρίζει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, νέες θέσεις εργασίας και ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.
Και βέβαια πρέπει να κατοχυρώσουμε τη θεσμική λειτουργία του κόμματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνδικαλιστική μας παράταξη, την οποία πολλά στελέχη
μας τίμησαν για πολλά χρόνια, αλλά είχαμε και φαινόμενα «Σπίρτζηδων». Όταν παλαιότερα εκφράσαμε πολλοί τους ενδοιασμούς μας για τη στήριξή του ως Προέδρου του ΤΕΕ, τότε παρουσιαζόταν ως «άνοιγμα» της παράταξης. Τελικά, από Πρόεδρος του ΤΕΕ με την ψήφο του ΠΑΣΟΚ διορίστηκε δις Υπουργός και κατόπιν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το φαινόμενο πρέπει να τελειώσει.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα η χώρα θα περάσει μέσα από πολιτικές διεργασίες που δεν θα είναι εύκολες για κανέναν. Γι’αυτό εμείς πρέπει να προετοιμάσουμε σύντομα την πολιτική μας πρόταση, που είναι το μοναδικό ανάχωμα στα σενάρια «εφεδρειών» και «πάγκου» που έχουν κάποιοι για την Παράταξή μας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Αρκαδίας – ΠΑ.ΣΟ.Κ»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο