Εύη Τατούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να πει τίποτα για την επόμενη ημέρα του μνημονίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη φιλοξενήθηκε η υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ, Εύη Τατούλη μαζί με τον Κ. Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Ορφανό από το Ποτάμι και την Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/eIfwzmVHqUE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η κα. Τατούλη τόνισε ότι παρατηρεί προβληματισμένη το γεγονός ότι «παρά την κρίση και το πολιτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί γιατί οδεύουμε σε μία κάλπη που αφήνει αδιάφορη τους πολίτες, νομίζω ότι αποφεύγουμε να συζητήσουμε με σοβαρότητα κάποια ζητήματα». Επεσήμανε ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δεύτερο σχέδιο έξω από το μνημόνιο. «Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν το μνημόνιο είναι λύση. Εμείς στη ΝΔ εκτιμούμε ότι το μνημόνιο δεν είναι η λύση. Το ζητούμενο είναι αν μπορεί να δημιουργηθεί ένα παράπλευρο σχέδιο που θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στο μνημόνιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτευτής Αρκαδίας είπε ότι «αυτά που λέει δεν είναι καινούργια, μιλάει για ένα νέο σχέδιο ενοποιημένο στις δημόσιες συμβάσεις. Ήδη υπάρχουν ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί. Υπάρχει ένα εγχείρημα εκσυγχρονισμού του δημοσίου βίου. Είναι η πρώτη περίοδος που έχουμε να δούμε στη χώρα αναπτυξιακό νόμο πάνω από ένα χρόνο».
Η κα. Τατούλη παρατήρησε ότι «η αύξηση της φορολογίας είναι ένα αντιαναπτυξιακό μέτρο, το οποίο ασφαλώς και δεν ευνοεί την ανταγωνιστικότητα στις ελεύθερες οικονομίες, αλλά έγινε υπό την ασφυκτική πίεση του δευτέρου μνημονίου και του πρώτου, λόγω του ότι το πρώτο αδράνησε ιδιαίτερα».
Η πολιτευτής Αρκαδίας θεωρεί εξαιρετικά αρνητικό το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα και τόνισε ότι μία ισχυρή ΝΔ θα μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας χωρίς την πίεση κάποιου εταίρου. «Βεβαίως και το πρόβλημα δεν είναι τι έγινε αυτούς τους επτά μήνες. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι τι έχουμε να πούμε για την επόμενη ημέρα. Εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να πει λίγα πράγματα γιατί δεν υπάρχει καμία ψυχική επαφή με την ελεύθερη οικονομία. Γιατί ασφαλώς η ελεύθερη οικονομία χρηματοδοτεί ένα εύρωστο κράτος και χωρίς εύρωστο κράτος σημαντικές επενδύσεις δεν μπορούν να έρθουν. Αυτό που απαιτεί ο τόπος είναι μία σταθερότητα και μία ομαλοποίηση της κατάστασης που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε έκρυθμη. Εκείνο το οποίο πιστεύω ιδιαίτερα είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση χρειάζεται έναν πολύ ισχυρό κορμό. Ασφαλώς και το μοντέλο που προωθεί η ΝΔ είναι το μοντέλο που θα είναι γρηγορότερα αποδοτικότερο και πιο αποτελεσματικό για τους πολίτες και αυτός ο κορμός πρέπει να είναι ισχυρός, να έχει μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία απέναντι σε όσους θεωρούν ότι η οποιαδήποτε συνεργασία είναι επίφοβη. Θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά ισχυροί, προκειμένου να μην είμαστε ευάλωτοι στις εκάστοτε κυβερνητικές πιέσεις του εκάστοτε εταίρου».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο