Εύη Τατούλη: O ρόλος του σύγχρονου πολιτικού είναι το πώς μπορεί να κάνει τη δική του περιοχή να προοδεύσει και μετά να τείνει χείρα βοηθείας και στις άλλες περιοχές ώστε να σηκώσουμε πάλι τη χώρα

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο Κανάλι 1 του Πειραιά, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη μίλησε, με αφορμή την επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης, για την Αρκαδία, που τόσο αγαπά, αλλά και για το ρόλο του νέου πολιτικού στη σημερινή μνημονιακή Ελλάδα.

Αναφορικά με το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, η κυρία Τατούλη είπε: “Η τελευταία φορά που αυτό το σημαντικό μνημείο όχι της Αρκαδίας, όχι της Πελοποννήσου αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, άνοιξε την πόρτα του ήταν πριν από 17 χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω και να αναφερθώ στον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του δημάρχου μας Διονυσίου Παπαδόπουλου και της εφόρου αρχαιοτήτων κυρίας Καραπαναγιώτου, χωρίς τους οποίους δεν θα είχε γίνει τίποτα. Χωρίς τη δική τους συνδρομή δεν θα είχε γίνει κάτι τέτοιο εφικτό. Με τη δική τους αμέριστη βοήθεια είμαι σίγουρη ότι θα θεσμοθετηθούν πολλά παραπάνω και στο μέλλον. Σχεδιάζεται να γίνει αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου. Ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης είναι έτοιμοι με 500.000 ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η έναρξη αυτών των αναστηλώσεων του Αρχαίου Θεάτρου”.

Η κυρία Τατούλη υπογράμμισε ακόμη τη σημασία του Αρχαίου Θεάτρου της Μεγαλόπολης και το ρόλο του στην αρχαιότητα. “Το Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης δεν είναι ένα τυχαίο μνημείο. Είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα Αρχαίο Θέατρο της χώρας. Περίπου 18-20000 πολιτικοί αντιπρόσωποι φιλοξενούνταν σε καθημερινή βάση στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου προκειμένου από τη Μεγαλόπολη να υποδεικνύουν το πολιτικό μέλλον της πόλης. να καθορίζουν το πολιτικό μέλλον.

Το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης είχε και άλλο ρόλο. Ήταν στη μεγαλύτερη ακμή της η Μεγάλη Πόλη όπως την έλεγαν τότε που οι υπόλοιπες περιοχές παρήκμαζαν. Και παράτεινε τη μεγάλη ακμή της. Ήταν ο χώρος άμεσης δημοκρατίας. Στο χώρο του βουλευτηρίου που είναι παραπλήσια στο χώρο του αρχαίου θεάτρου συνέρρεαν χιλιάδες αντιπροσώπων , οι οποίοι συζητούσαν για τα προβλήματα της καθημερινότητας και ασφαλώς για στρατιωτική στρατηγική. Το Αρχαίο Θέατρο συνδύαζε τον κλασικό πολιτισμό, τον πολιτικό πολιτισμό και συνδύασε και μία σημαντική παράσταση προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη δίνοντας στο φετινό καλοκαίρι της δικής μου Αρκαδίας αυτό που έλειπε από την Αρκαδία για να δηλώσει ένα δυναμικό ρόλο”.

Η πολιτευτής Αρκαδίας είπε ακόμη ότι θα είχε ενδιαφέρον “να εκπονήσουμε ένα σχέδιο για όλα τα αρχαία θέατρα της Αρκαδίας με πρωτοπόρο αυτό της Μεγαλόπολης σε συνδυασμό με τη διοργάνωση σύγχρονων πολιτικών συμποσίων στο χώρο του βουλευτηρίου που όπως σας είπα είναι παραπλήσιος του αρχαίου θεάτρου”.

Η κυρία Τατούλη επεσήμανε και το ρόλο του νέου πολιτικού. “Πιστεύω ότι ο ρόλος του σύγχρονου, του νέου πολιτικού με τις νέες πολιτικές απόψεις είναι πως μπορεί να κάνει τη δική του πολιτική όχι με τον κακώς εννοούμενο ανταγωνισμό σε σχέση με τους άλλους, αλλά με το πώς μπορεί μία περιοχή που ανασηκώνεται να τείνει χείρα βοηθείας και στις άλλες περιοχές ώστε να σηκώσουμε πάλι τη χώρα. Σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής πελαγοδρομούμε ανάμεσα στις συνωμοσιολογίες στις ακατάσχετες μετρολογίες και στις μνημονιολογίες. Η τοπική οικονομία και πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να δώσει βάρος στη δική του περιοχή από όπου έχει πάρει την λαϊκή εντολή πρέπει να έχει το μεγαλύτερο βάρος”.

Η πολιτευτής Αρκαδίας πρότεινε ακόμη και μερικούς προορισμούς στην Αρκαδία για τον τουρίστα, ξεκινώντας από το Παράλιο Άστρος. “Η Αρκαδία εκτός από τους εξαιρετικούς ορεινούς όγκους για χειμερινό τουρισμό είναι λιγότερο γνωστή για την Κυνουριατική Ριβιέρα, όπως την αποκαλώ γιατί ο τουρισμός είναι και μία ωραία παραμυθολογία, να τον διηγείσαι ώστε να γίνεται πιο ελκυστικός. Εμείς ξεκινώντας από την περιοχή του Ξηροπήδαγου μέχρι την περιοχή των Πουλήθρων έχουμε εξαιρετικά όμορφες παραλίες, με εξαιρετικές τουριστικές υποδομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτά τα χρόνια και με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη υπήρξαν σε εξέλιξη μεγάλες υποδομές λιμενικού ενδιαφέροντος. Το λιμάνι του Άστρους είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο που θα αλλάξει την εικόνα του Παράλιου Άστρους όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Για εμένα που έχω πολλές δραστηριότητες, που θέλω να είμαι κοντά στην Αθήνα, που έχω τρία παιδιά που με ενδιαφέρουν οι κοντινές αποστάσεις είναι εξαιρετικά ασφαλής και εξαιρετικός προορισμός για οικογένειες και κοντά. Οι παραλίες είναι οργανωμένες και οι θάλασσές μας είναι εξαιρετικά πεντακάθαρες. Όσοι θελήσουν να πάνε διακοπές θα περάσουν υπέροχα εκτός από το Παράλιο Άστρος, στον Τυρό και βέβαια και στο Λεωνίδιο που έχει μία αρχιτεκτονική αρχοντιά που συγκρίνεται με τις Σπέτσες και τον Πόρο με την ιδιαίτερη αισθητική τους. Το Λεωνίδιο είναι ένα ιδιαίτερο σημείο συνάντησης πολιτισμού, αρχιτεκτονικού κάλλους και ομορφιάς”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο