Απαλλαγή των δήμων και των νομικών προσώπων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ ζητά η ΚΕΔΕ

Επιστολή προέδρου ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δ.Μάρδα σχετικά με την απαλλαγή των ΟΤΑ α' βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών από τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ

Σε συνέχεια της από 26-6-2015 και με αριθμ. πρωτ. 1944 επιστολή μας, σχετικά με την απαλλαγή των ΟΤΑ και των Νομικών τους Προσώπων από το Φόρο Εισοδήματος από κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με την υπ’ αρ. 277/22-7-15 απόφασή του ζήτησε ομόφωνα τη νομοθετική ρύθμιση, για την πλήρη απαλλαγή των ΟΤΑ Α’ βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών από τον Φόρο Εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ με αναδρομική ισχύ για το 2014 (τροποποίηση των διατάξεων των παρ. 1 άρθρο 46 Ν. 4172/2013 και παρ. β άρθρο 34223/2013).
Τη δύσκολη αυτή στιγμή που οι Δήμοι πρέπει να συντάξουν και να υποβάλλουν τους Προϋπολογισμούς τους, είναι μεγάλη επιβάρυνση ο συνυπολογισμός των οικονομικών απαιτήσεων των σχετικών νόμων που προαναφέραμε.
Παρακαλούμε για τον ορισμό συνάντησης μαζί σας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συζητηθούν και να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Η Επιστολή προς τον Αν.Υπ. Οικονομικών Δ.Μάρδα

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Γεώργιος Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia