Απαλλαγή των δήμων και των νομικών προσώπων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ ζητά η ΚΕΔΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή προέδρου ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δ.Μάρδα σχετικά με την απαλλαγή των ΟΤΑ α’ βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών από τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ

Σε συνέχεια της από 26-6-2015 και με αριθμ. πρωτ. 1944 επιστολή μας, σχετικά με την απαλλαγή των ΟΤΑ και των Νομικών τους Προσώπων από το Φόρο Εισοδήματος από κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με την υπ’ αρ. 277/22-7-15 απόφασή του ζήτησε ομόφωνα τη νομοθετική ρύθμιση, για την πλήρη απαλλαγή των ΟΤΑ Α’ βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών από τον Φόρο Εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ με αναδρομική ισχύ για το 2014 (τροποποίηση των διατάξεων των παρ. 1 άρθρο 46 Ν. 4172/2013 και παρ. β άρθρο 34223/2013).
Τη δύσκολη αυτή στιγμή που οι Δήμοι πρέπει να συντάξουν και να υποβάλλουν τους Προϋπολογισμούς τους, είναι μεγάλη επιβάρυνση ο συνυπολογισμός των οικονομικών απαιτήσεων των σχετικών νόμων που προαναφέραμε.
Παρακαλούμε για τον ορισμό συνάντησης μαζί σας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συζητηθούν και να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Η Επιστολή προς τον Αν.Υπ. Οικονομικών Δ.Μάρδα

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Γεώργιος Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο