Οι σπαρταριστοί διάλογοι της Ζωής που τα έβαλε με όλα τα κόμματα μπροστά στις κάμερες της Βουλής

Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων διήρκησε γύρω στις 3,5 ώρες, σε μια συνεδρίαση η οποία ήταν τεταμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης η ΠτΒ εγκαλούσε διαρκώς τους βουλευτές επειδή ζητούσαν να διεξαχθεί η διάσκεψη των Προέδρων νωρίτερα.  

Η κ. Κωνσταντοπούλου στην εισαγωγική της ομιλία άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό σχετικά με το αίτημα για το άνοιγμα της Βουλής.

Όπως ανέφερε η ΠτΒ, ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να κλείσει η Βουλή έως τις 16 Αυγούστου και έκανε λόγο για «αιφνιδιασμό», καθώς η ίδια ενημερώθηκε μόλις την Τρίτη.

Αμέσως μετά, ξέσπασε κόντρα μεταξύ της κ. Κωνσταντοπούλου και του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο κ. Κακλαμάνης εγκάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου για την απόφασή της να μεταδοθεί ζωντανά η Διάσκεψη από το κανάλι της Βουλής και της ζήτησε να θέσει το θέμα προς ψηφοφορία.

Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου επιχειρηματολόγησε για την απόφασή της να μην συγκληθεί νωρίτερα η Διάσκεψη των Προέδρων, και μεταξύ άλων είπε:

«Δεν μπορεί να μπαίνει η σφραγίδα του Κοινοβουλίου κάθε φορά που στέλνει νομοσχέδιο η τρόικα».

Ο κ. Κακλαμάνης της απάντησε: «Το νομοσχέδιο σας το έστειλε η τρόικα ή η κυβέρνηση;».

Κόντρα Φίλη – Κωνσταντοπούλου

Αιχμές όμως προς την πλευρά της κ. Κωνσταντοπούλου άφησε στη συνέχεια και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Φίλης ο οποίος άσκησε κριτική για την ώρα που ξεκίνησε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, καθώς όπως είπε χάθηκε μία ολόκληρη μέρα.

«Σχεδόν με απροκάλυπτη επιθετικότητα η πρόεδρος μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης και αδυναμία συνεννόησης. Αν έτσι αισθάνεται, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διαδραματίσει το θεσμικό της ρόλο. Ελπίζω μία φράση που ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου. Είναι όμως πολύ σοβαρό θέμα να λέει σήμερα σε δημόσια ακρόαση και να επιδιώκει να ακουστεί εν είδει δήθεν διαγγέλματος ότι τίθεται θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης και αδυναμίας συνεννόησης. Αν το εννοεί, είναι θρυαλλίδα θεσμικών παρεμβάσεων. Θα ήθελα να το πάρει πίσω και να πει ότι δεν το εννοούσε», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε στον κ. Φίλη ότι της έχει επιτεθεί επανειλημένα και έκανε λόγο για επιθέσεις τύπου «αυριανισμού» που δέχεται από την νεοδιαπλοκή.

«Δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα επειδή λέω ακριβώς ότι έλεγα ως βουλευτής. Δεν αισθάνομαι άσχημα που μου επιτίθενται οι ίδιοι εκπρόσωποι της διαπλοκής. Δυστυχώς σε αυτούς προστέθηκαν όψιμοι εκπρόσωποι της διαπλοκής και κάποιοι φερέλπιδες διαπλεκόμενοι», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Επικαλείστε την επιλογή του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός με επέλεξε γιατί στα ζητήματα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και διαφύλαξης του δημοκρατικού πολιτεύματος δεν θα έκανα εκπτώσεις όποιος κι αν το ζητούσε ακόμη και ο ίδιος. Αυτή την πεποίθηση έχω», πρόσθεσε επίσης.

Θεοχάρης: Λειτουργείτε σαν εκπρόσωπος του Σόιμπλε

Κόντρα όμως ξέσπασε μεταξύ της κ. Κωνσταντοπούλου και του βουλευτή του Ποταμιού, Χάρη Οεοχάρη.

Ο κ. Θεοχάρης είπε στην κ. Κωνσταντοπούλου πως «ως βουλευτής είστε ανεύθυνη, είναι εγκληματικό να είστε και ως πρόεδρος της Βουλής» και ανέφερε επίσης ότι λειτουργεί ως «εκπρόσωπος του Σόιμπλε», καθώς δεν θέλει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

«Για να μην δοθεί η χρηματοδότηση, να δοθεί μόνο το δάνειο γέφυρα. Συμπράτετε, εκούσια ή ακούσια δεν με ενδιαφέρει, με τις δυνάμεις συντήρησης της Ευρώπης που θέλουν να αποτύχει αυτή η προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση», υπογράμμισε.

Ένταση όμως υπήρξε μεταξύ της ΠτΒ και του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου την οποία κατηγόρησε για προσωπική στρατηγική.

 

Aftodioikisi.gr

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia