Παπαηλιού:"Συγκριτικά πλεονεκτήματα για ανάπτυξη του τουρισμού στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο" (pics-video)

Οκτωβρίου 14, 2017
Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων  Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου είχε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού.

Σήμερα, Σάββατο 14 Οκτωβρίου,ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού συναντήθηκε με την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του τουρισμού στην Αρκαδία και στην ευρύτερα στην Πελοπόννησο, με αφορμή το προσεχές αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα,13-14 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μαρινάκος ανέφερε πως σκοπός της σημερινής συνάντησης με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Γιώργο Παπαηλιού ,την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου ήταν να τεθούν βασικά ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και τις αναπτυξιακές πολιτικές που μπορούν να υπάρξουν γύρω από το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης τόσο στην Αρκαδία όσο και στην Πελοπόννησο γενικότερα.

Πρωταρχικά θέματα ήταν τα προβλήματα που αφορούν το φορολογικό πλαίσιο,το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και δημιουργεί συνθήκες μειωμένης ανταγωνιστικότητας και τουριστικού προϊόντος λόγω της υπερφορολόγησης,το τραπεζικό σύστημα και ο τρόπος λειτουργίας του που δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες ως προς την ρευστότητα των επιχειρήσεων,τις ασφαλιστικές εισφορές που ισχύουν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και διάφορες πολιτικές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη τόσο της Αρκαδίας όσο και της Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων από το 2012 και μετά είχε περάσει σε κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας,σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν τα επιδόματα και οι μισθοί σε ικανοποιητικό επίπεδο καθώς και για τις μισθώσεις των ιδιωτικών χώρων και κατοικιών.

S7260008

Στην συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού ανέφερε πως πρόκειται για μια συνάντηση,η οποία εντάσσεται στις θεσμικές επαφές που έχει με φορείς ,οι οποίοι εκπροσωπούν διάφορους τομείς και κλάδους της οικονομίας στην Αρκαδία και εν γένει στην Πελοπόννησο.Ωστόσο τόνισε πως ο τουρισμός στον οποίο εντάσσονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι ένας κλάδος της οικονομίας για τον οποίο διαθέτει η Πελοπόννησος και ειδικότερα η Αρκαδία συγκριτικά πλεονεκτήματα.Αυτά τα πλεονεκτήματα πρέπει να αναδειχθούν έτσι ώστε το τουριστικό προϊόν, το οποίο περιλαμβάνει και τον ορεινό όγκο της Αρκαδία αλλά και την παράκτια ζώνη,να αναπτυχθεί ώστε να παράγει υπεραξία και κυρίως δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως μεγάλη σημασία δίνουν στην αγροτική ανάπτυξη και την θεωρούν αναπτυξιακό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας."Η Αρκαδία έχει δυνατότητες σε ειδικές μορφές τουρισμού όπως το θρησκευτικό,ιστορικό,ιαματικό αλλά και άλλες μορφές,στις οποίες πρέπει να δώσουμε βάρος να αναπτυχθούν",πρόσθεσε.

Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο,παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και όπως επεσήμανε ο κ. Παπαηλιού τα συμπεράσματα αυτού του συνεδρίου θα ενσωματωθούν στο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας έτσι ώστε η Ελλάδα να βγει από την κρίση στην οποία βρίσκεται.

Προσθήκη σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 04 Δεκ

  ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Εθνικής Αντιστάσεως 5

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710222528

 • 04 Δεκ

  ΣΚΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Γ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τρικούπη Χαριλάου & Ικονίου

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752027160

 • 04 Δεκ

  ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Φραντζή Αμβροσίου 6

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2721092255

 • 04 Δεκ

  ΚΛΕΠΕΤΣΑΝΗ ΖΩΗ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Εθνικής Αντιστάσεως 23

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741022515

 • 04 Δεκ

  ΣΑΧΛΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

  ΣΠΑΡΤΗ | Λυκούργου 123

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731021950

Σε αυτή την ιστοσελίδα

autodoc.gr 300x100

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia