Συνέντευξη Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, Γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, στην Ελληνική Ραδιοφωνία

Ο κ. Τσίπρας παραμένει όμηρος των εσωκομματικών προβλημάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αυτό τον εγκλωβίζει σε ένα ατέρμονο εσωτερικό εμφύλιο με φόντο την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής. Οδηγεί σε ομηρία την Κυβέρνηση, άρα και τη χώρα, στην πλέον κρίσιμη στιγμή πριν τη σύναψη της Συμφωνίας.

Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνυπάρχουν το κόμμα της δραχμής και το κόμμα των Ευρωσκεπτικιστών. Είναι μύθος η προσαρμογή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο ρεαλισμό. Οι παλινωδίες, η λανθασμένη στρατηγική και η δημιουργική ασάφεια, οδήγησαν στα καταστροφικά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και στη χρεοκοπία της χώρας. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη μέχρι σήμερα, εάν πράγματι επιδιώκει Συμφωνία και με ποιους όρους και ποιο περιεχόμενο.
Όμως, το 3ο Μνημόνιο είναι ιδιοκτησία του κ. Τσίπρα και καλείται πλέον ξεκάθαρα να το υπογράψει και να το εφαρμόσει, χωρίς να αυξήσει άλλο το κόστος του, αρνούμενος να δει την πραγματικότητα της οικονομίας και της χώρας που ο ίδιος δημιούργησε με την πολιτική του. Τα εσωκομματικά παιχνίδια δεν μπορούν να επηρεάζουν τόσο αρνητικά την πορεία της χώρας και της διαπραγμάτευσης. Είναι περιττή πολυτέλεια για τη χώρα και πολύ κακός οδηγός για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων.
Υπάρχει κενό διακυβέρνησης σήμερα. Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται με αντιφατικές γραμμές μεταξύ των Υπουργών, αδιαφορία για τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία των διογκούμενων εσωκομματικών κρίσεων και της κυβερνητικής πολυγλωσσίας και την άρνηση εφαρμογής μεταρρυθμίσεων.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia