Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"OXI" από Πετράκο, Κοδέλα στην ψήφιση του νομοσχεδίου

Αρνητικοί και στο δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα εμφανίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος και Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας.

Θανάσης Πετράκος: "Από την στιγμή που είπα όχι στο μνημόνιο δεν έχω δικαίωμα να ψηφίσω κάτι ενάντια στον λαό που με εξέλεξε" δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Δημήτρης Κοδέλας: "ζούμε μια παραδοξότητα: Οι εμπνευστές των μνημονίων ξαφνικά νοιάζονται για το Κοινοβούλιο και τις διαδικασίες και για το ότι είναι περιορισμένος ο χρόνος προκειμένου να εκφράσουν γνώμη οι βουλευτές". Συμπλήρωσε ότι οι εξελίξεις σε σχέση με τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα προσδιορίζονται από τραγικότητα για τη δημοκρατία, την κοινωνία και την οικονομία.

Ο κ. Πετράκος υποστήριξε πως στηρίζει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση λέγοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα, και κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να επικρατήσει πνεύμα λογικής και να γίνει προσπάθεια μέσα από την διαφορετικότητα να βρεθεί μια κοινή γραμμή.

Είπε πως πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η μνημονική τακτική του κόμματος να αποτελέσει μια μικρή παρένθεση, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρξει διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο λέγοντας ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να μην γίνει κάτι τέτοιο.