Χωρίς αποτελέσματα το Eurogroup στις Βρυξέλλες – ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Χωρίς αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το Eurogroup στις Βρυξέλλες – Αύριο στις 12 νέα συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ.

Προβληματισμένοι, πλην χαμογελαστοί, μπήκαν στην αίθουσα συνεδρίασης στις 16.00 οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και, 9 και πλέον ώρες μετά, βγήκαν χωρίς κάτι στέρεο στα χέρια τους.
Δεν υπήρξε ανακοίνωση ή συνέντευξη Τύπου. Οι εργασίες ουσιαστικά διακόπηκαν και θα συνεχιστούν σήμερα (12/7) στις 12 το μεσημέρι. Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς και η πλειονότητα των συναδέλφων του.
Εξερχόμενος από την αίθουσα, ο επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαίωσε τη νέα συνάντηση, προσθέτοντας πως “η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη”.
Αισιοδοξία από τη γαλλική πλευρά, με τον Πιέρ Μοσκοβισί να δηλώνει κατά την έξοδό του πως “πάντα υπάρχει ελπίδα” και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ερωτώμενος αν παραμένει αισιόδοξος, να απαντά “πάντα”!
Μέσω ανάρτησής του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδη ανακοίνωσε πως κανονικά θα διεξαχθούν η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
xristodoulidis
Όπως έγραψε στο Twitter ο Μαλτέζος πρωθυπουργός, ήταν μία συνεδρίαση χωρίς αποφάσεις. Η μέρα θα είναι μακρά, πρόσθεσε.
Muscat
Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των ξένων Μέσων, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις για λήψη επιπλέον μέτρων, προκειμένου να αποδείξει η ελληνική πλευρά πως θα τιμήσει τη νέα συμφωνία.

 

newsbomb.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο