Παράδοση-παραλαβή στο Οικονομικών με αιχμές

Αλλαγή φρουράς και με τη… βούλα στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο απερχόμενος, Γιάνης Βαρουφάκης εξαπέλυσε εκ νέου «πυρά» κατά των δανειστών. Τι είπε ο νέος Υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Εμφανώς συγκινημένος και αφήνοντας αιχμές κατά των δανειστών αποχαιρέτησε το υπουργείο Οικονομικών ο πρώην πλέον υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι:«Η μοναδική είδηση σήμερα θα πρέπει να είναι το μεγαλειώδες όχι του λαού μας στο δημοψήφισμα και το πως θα το κεφαλαιοποιήσει η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτο ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι: «Με τον Ευκλείδη είμαστε κάτι παραπάνω από σύντροφοι, φίλοι, ακαδημαϊκοί. Όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο Αθηνών θέλαμε να τον ‘’κλέψουμε’’, τελικά το καταφέραμε τον κλέψαμε. Και μετά εκείνος μπήκε στην πολιτική και αργότερα ακολούθησα και εγώ και τώρα είμαστε εδώ μαζί. Πέρα από αυτά όμως με τον Ευκλείδη μας συνδέει και μια κοινή απέχθεια στην απουσία επιχειρημάτων που παίρνει την μορφή του ‘’έτσι θα γίνει επειδή έτσι γινόταν’’».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Βαρουφάκης τόνισε πως «στόχος ήταν και παραμένει το σπάσιμο του ανατροφοδοτούμενου κύκλου της ύφεσης» ενώ έκανε και μια «μίνι» αναφορά στο πόλεμο που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών στην φοροδιαφυγή σημειώνοντας πως ελπίζει ότι μέσα στον Σεπτέμβρη θα έρθουν και τα αποτελέσματα στην καταπολέμησή της. 

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης ευχήθηκε καλή τύχη στον κ. Τσακαλώτο και σημείωσε με νόημα πως: «όλο αυτό τον καιρό αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι να ανάψουμε ένα μικρό κεράκι».

Απ’ την μεριά του, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι είναι αρκετά αγχωμένος με τη νέα θέση που του ανέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Βαρουφάκη. 

Εκτίμησε πως είναι εφικτό να αλλάξει κάτι σε αυτήν την Ευρώπη, κάνοντας λόγο για θετικά, αλλά και αρνητικά μηνύματα μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 

«Με τον Γιάννη είμαστε φίλοι πολύ καιρό και αποφασίσαμε και οι δύο στην πολιτική ώστε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Όταν τελειώσουν όλα αυτά και γυρίσουμε στο Πανεπιστήμιο και γεράσουμε ελπίζω να μπορούμε να καθόμαστε σε ένα καφενείο όταν θα είμαστε γέροι και να αναλύουμε τι κάναμε σωστό. Το μήνυμα της Κυριακής, το 61% είναι κάτι που θα μείνει στην οικονομική ιστορία. Ότι ένας λαός που έχει υποφέρει τόσα πολλά και έχει χάσει το 25% του εισοδήματός του, τους συνταξιούχους που συντηρούν όλη την οικογένεια ο λαός αυτός αντιστάθηκε και είπε ότι αξίζει αυτός ο τόπος κάτι καλύτερο και δεν μπορούμε να δεχθούμε μια μη βιώσιμη λύση. 

Σε αυτό το σημείο δεν θα είχαμε φτάσει χωρίς τον Βαρουφάκη. Κανένας άλλος υπουργός δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας μία τέτοια αποστολή. Δεν σας κρύβω ότι έχω μεγάλο τρακ και μεγάλη αγωνία. Όποιος δεν έχει τρακ δεν έχει ταλέντο είχε πει η Παξινού, εγώ έχω τρακ ελπίζω να έχω και ταλέντο. Δεν βασιζόμαστε μόνο στα καλά καταλαβαίνουμε και τα κακά. Θέλουμε κάτι καλύτερο για τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Οικονομικών. 

Πηγή: Newsbeast.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο