Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύη Τατούλη: Οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να σεβαστούν απόλυτα την απόφαση του ελληνικού λαού

«Ο Πρωθυπουργός σημείωσε μία σημαντική νίκη. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε και αυτή την ισχυρή απόφαση του λαού πρέπει να την χρησιμοποιήσει για να ξεκινήσει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις, ώστε η χώρα να βγει σύντομα από την δαιδαλώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τις τελευταίες μέρες.

Σε αυτή τη δύσκολη πορεία που απλώνεται μπροστά μας ο κύριος πρωθυπουργός πρέπει να βρει συμμάχους στο σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας». Αυτό τόνισε η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

«Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας πρέπει να σταθεί αρωγός στην διαπραγμάτευση, με την ειδοποιό διαφορά ότι δεν θα ζητήσει νομή εξουσίας, κάτι που θα κάνει ισχυρή τη φωνή της Ελλάδας απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι πρέπει να σεβαστούν απόλυτα την απόφαση του ελληνικού λαού», υπογράμμισε η κα. Τατούλη.

«Το όχι είχε ένα αδιάφθορο, όμορφο και άφθαρτο πρόσωπο να το εκφράζει αυτές τις ημέρες, αυτό του κυρίου Τσίπρα. Όσο οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου δεν βρίσκουν εμπνευστή σε ένα πρόσωπο άφθαρτο χωρίς ίχνος λαϊκισμού, σε έναν «μεγάλο πατριώτη» που θα μπορέσει να εκφράσει την άλλη άποψη και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η δική μας παράταξη, τότε θα συνεχίσει να συμβαίνει αυτό που συμβαίνει και η κυβέρνηση κατά το δοκούν να φέρεται ως κυβέρνηση και κατά το δοκούν ως αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι η κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να βρει το βηματισμό της για να τείνει χείρα βοήθειας στον πρωθυπουργό τις μέρες που έρχονται και να εκφράσει τον άλλο δρόμο».