Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π. Νίκας: «Το μέλλον της Χώρας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ»

Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση για την πατρίδα μας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας παρουσία όλων των αντιδημάρχων.

Ο κ. Νίκας συνέστησε ψυχραιμία, ορθολογισμό , αλληλεγγύη, ενότητα και ανοχή στην διαφορετική άποψη.

Όσο για το δημοψήφισμα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσε μεταξύ άλλων: « Ο κόσμος έχει δίκιο να είναι εξαγριωμένος από την στάση των εταίρων και τα μνημόνια γιατί ο αγώνας έχει ξεκινήσει από το Μάϊο του 2014. Όμως χωρίς ευρώ και Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τόπος δεν έχει μέλλον. Από το 1964 αγωνιστήκαμε για το ευρώ, για το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα με τη δραχμή. Μόνο δάκρυα θα φέρει η έξοδος μας από το ευρώ».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας υπογράμμισε ότι έχει διασφαλίσει τα αναγκαία για την λειτουργία του δήμου καθώς και τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Η έκδοση επιταγών σημείωσε έχει αναβληθεί μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες, ενώ τα έργα συνεχίζονται κανονικά, ο δήμος υπογράμμισε ο κ. Νίκας έχει την δυνατότητα να τα πληρώσει.

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί τόνισε ότι θα γίνουν, εκτός από την εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης η οποία αναβάλλεται. Το δημαρχείο αυτή την εβδομάδα θα είναι ανοιχτό μέχρι το βράδυ για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μάλιστα για αυτό οδηγίες πήραν σε συνεδρίαση που έγινε το πρωί όλοι οι Διευθυντές.

Παράλληλα ανακλήθηκαν όλες οι άδειες και όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.