Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με 178 "ΝΑΙ" πάμε σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου

Μετά τις 02.00 τα ξημερώματα η ψηφοφορία - ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν υπέρ του δημοψηφίσματος

Με πλειοψηφία 178 ψήφων έναντι 120 "όχι" εγκρίθηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου με το ερώτημα "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ" στην πρόταση των θεσμών. Απουσίαζαν ο Γ.Γαλέος από τη Χρυσή Αυγή και η κ.Αντωνίου από το ΣΥΡΙΖΑ. Τη διενέργεια δημοψηφίσματος υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Το αποτέλεσμα ανακοίνωσε, στις 03.15 τα ξημερώματα, επίσημα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στους πέντε βουλευτές που είχαν απομείνει στην αίθουσα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντάει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Η ψηφοφορία

Ωστόσο, αρκετά πριν ολοκληρωθεί η ονομαστική ψηφοφορία είχαν συμπληρωθεί οι απαραίτητες 151 ψήφοι για την έγκριση του προς ψήφιση θέματος του δημοψηφίσματος, από την ελληνική Βουλή. Η συνεδρίαση - η κρισιμότερη, ίσως, των τελευταίων πέντε ετών - ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, με μια ώρα καθυστέρησης, την ώρα που οι πληροφορίες που φθάνουν από τις Βρυξέλλες μεταφέρουν την έντονη δυσαρέσκεια των εταίρων και προμηνύουν δραματικές εξελίξεις.

Η ψηφοφορία που ξεκίνησε μετά τις 02.00 τα ξημερώματα ήταν ονομαστική και χρειαζόταν τουλάχιστον 151 θετικές ψήφους, όπως ανακοίνωσε στο Σώμα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Οι βουλευτές Αρκαδίας ψήφισαν ...
Κώστας Ζαχαριάς ΝΑΙ
Κώστας Βλάσης ΟΧΙ
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ΟΧΙ