Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Persona non grata για την Πελοπόννησο ο κ. Τσιρώνης»

Π. Τατούλης: Η συμπεριφορά του κ. Τσιρώνη τον καθιστά πλέον persona non grata για την Πελοπόννησο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το νέο ΕΣΔΑ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε τα εξής:
«Ο αυταρχικός Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης ξαναχτύπησε επιλεκτικά. Προσπαθεί εναγωνίως να ακυρώσει επίπονες προσπάθειες χρόνων που έκαναν Δήμοι, ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειες για να λύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι προσπάθειες αυτές, σεβόμενες απόλυτα τους νόμους και τους κανόνες του εθνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου, ωρίμασαν και έχουν φτάσει ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησής τους.

Προσπαθεί λοιπόν ο κ. Τσιρώνης να ακυρώσει αυτές ακριβώς τις προσπάθειες που και λύση θα δώσουν στο πρόβλημα και θα αποτρέψουν την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων στη χώρα, τη στιγμή μάλιστα που είναι συμβατές και με όσα ο ίδιος προτείνει.
Ο κ. Τσιρώνης ανάρτησε σε διαβούλευση έναν «εθνικό» σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων, δικής του προφανώς έμπνευσης, αφού ακύρωσε όλες τις υπηρεσιακές εισηγήσεις του δικού του μάλιστα Υπουργείου, με σκοπό προφανώς να ικανοποιήσει προσωπικές του στοχεύσεις.

Οι πολιτικές πρακτικές αυτές είναι καταδικασμένες ως βαθύτατα αντιδημοκρατικές από τους Πελοποννήσιους πολίτες, τα συμφέροντα των οποίων θα συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η συμπεριφορά του κ. Τσιρώνη τον καθιστά πλέον persona non grata για την Πελοπόννησο».

 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ο προσεκτικός σχεδιασμός της Περιφέρειας σε πλήρη αντίθεση με τους ερασιτεχνισμούς του κ. Τσιρώνη»

«Ο πολύ προσεκτικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ερασιτεχνισμούς του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη» υποστήριξε σε παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015.

Στο νέο ΕΣΔΑ που είναι υπό διαβούλευση καταρρίπτεται το κυρίαρχο επιχείρημα εναντίωσης του κ. Τσιρώνη στο σχεδιασμό της Περιφέρειας, αυτό της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας των 150.000 τόνων, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού οι προβλέψεις του ΕΣΔΑ κάνουν λόγο για όγκο αστικών απορριμμάτων στην Πελοπόννησο που ξεπερνά τους 420.000 τόνους κατ' έτος μέχρι το 2020.
«Αποδεικνύεται συνεπώς ότι το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι απόλυτα ρεαλιστικό και ότι οι πρόνοιες του μόνο προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της Πελοποννήσου λειτουργούν» σημείωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia