Προσκεκλημένοι της Μαρίας Σπυράκη δήμαρχοι & εκπρόσωποι αυτοδιοίκησης στις Βρυξέλλες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα βασικά χαρακτηριστικά και οι στόχοι του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 αποτέλεσαν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.

Σαράντα δήμαρχοι και δέκα περιφερειακοί σύμβουλοι από όλη τη χώρα συμμετείχαν στην εκδήλωση, ύστερα από πρόσκληση της κ. Σπυράκη.
Κύριοι ομιλητές ήταν ο επικεφαλής του γραφείου της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Κ. Κρέτσου, Mikel Landabaso, το μέλος του γραφείου της Επιτρόπου, Ιωάννης Λατούδης, η Προϊσταμένη της Μονάδας «Ελλάδας-Κύπρου» της γενικής διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης, Sabine Bourdy και ο Διαχειριστής Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από τη Μονάδα « Ελλάδα-Κύπρος» της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Πανταζάτος.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, την οποία χαιρέτησε και ο Ολλανδός συντονιστής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΚ, Lambert van Nistelrooij, οι τοπικοί άρχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και να ενημερωθούν για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η κάθε τοπική κοινωνία ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.

spyrakieu2

Η επίσκεψη των αυτοδιοικητικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε με μία ακόμα εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε και συντόνισε η κ. Σπυράκη.
Στην εκδήλωση αυτή, με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG EMPL) έκαναν εκτενή παρουσίαση του εθνικού πλαισίου για την κοινωνική οικονομία αλλά και των ευκαιριών χρηματοδότησης που παρουσιάζονται για τους Δήμους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ αρμόδια στελέχη από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (DG EAC) έκαναν αναλυτικές παρουσιάσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και Creative Europe.
Τα νέα αυτά ανταγωνιστικά προγράμματα παρέχουν στους Δήμους ευκαιρίες χρηματοδότησης για δράσης κατάρτισης, εκπαίδευσης αλλά και προώθησης του πολιτιστικού προϊόντος.

spyrakieu3

Από τη Πελοπόννησο συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτριος Σφυρής, ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Ιωάννης Μαραμπέας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο