Σύσκεψη στην ΕΥΔΕΠ υπό τον περιφερειάρχη για την πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, καθώς και η ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης, αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου, στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Πελοποννήσου (ΕΥΔ ΕΠ), στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, στελέχη των μονάδων της ΕΥΔ ΕΠ Πελοποννήσου, καθώς και ειδικοί σύμβουλοι του περιφερειάρχη, τονίστηκε εκ μέρους του Π. Νίκα η ανάγκη για περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών με στόχο την απορρόφηση των χρημάτων.

Επιπλέον, γνωστοποιήθηκε ότι θα υπάρξει -μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα- επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, με το σύνολο των δεκάδων δικαιούχων, με τη συμμετοχή και του περιφερειάρχη.

Ο Π. Νίκας ζήτησε επίσης να γίνεται επικούρηση των δήμων, όπου κρίνεται αναγκαίο, προσθέτοντας ότι τίθεται στη διάθεσή τους ομάδα συνεργατών μου μηχανικών, η οποία -όπως ξεκαθάρισε- δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την υπηρεσία, αλλά θα λειτουργεί επικουρικά σε ό,τι ενδεχομένως χρειαστεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν, χθες (2.9.2024) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες του...

Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα ολιγομελή τμήματα του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε άμεσα στις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα γραφεία της Περιφέρειας, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για τη μη έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων της Β’ Λυκείου στους τομείς «Πληροφορικής», «Υγείας–Πρόνοιας–Ευεξίας» και «Διοίκησης και Οικονομίας». Παρά το γεγονός ότι η

Ξεκίνησε η Διαδικασία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου» (Ε.Κ.Π.), στο πλαίσιο υλοποίησης του εθνικού προγράμματος «Απόλλων». Η Ε.Κ.Π. ιδρύθηκε από κοινού με τον Δήμο Μεγαλόπολης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, με σκοπό την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) για την κάλυψη των ενεργειακών

Η Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Καλτεζών

Μέ ἰδιαίτερη λαμπρότητα καί βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πανηγυρίζει ἡ καθ'...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ