Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσε η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο -όπως ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση- χρηματοδοτεί έργα που συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση του ΑΕΠ.

“Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι δεν προκρίνονται έργα που συνδέονται με την ποιότητα ζωής (λόγου χάριν αθλητικές εγκαταστάσεις), χρηματοδοτικός μηχανισμός των οποίων είναι το ΕΣΠΑ” τόνισε ο Π. Νίκας, διευκρινίζοντας παράλληλα:

“Οι όποιες αναπλάσεις, για τις οποίες πάντως δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες οι διατιθέμενες πιστώσεις, θα πρέπει να έχουν οικολογικό αποτύπωμα και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού, με την έννοια της προσέλκυσης επισκεπτών”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν, χθες (2.9.2024) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες του...

Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα ολιγομελή τμήματα του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε άμεσα στις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα γραφεία της Περιφέρειας, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για τη μη έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων της Β’ Λυκείου στους τομείς «Πληροφορικής», «Υγείας–Πρόνοιας–Ευεξίας» και «Διοίκησης και Οικονομίας». Παρά το γεγονός ότι η

Ξεκίνησε η Διαδικασία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου» (Ε.Κ.Π.), στο πλαίσιο υλοποίησης του εθνικού προγράμματος «Απόλλων». Η Ε.Κ.Π. ιδρύθηκε από κοινού με τον Δήμο Μεγαλόπολης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, με σκοπό την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) για την κάλυψη των ενεργειακών

Η Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Καλτεζών

Μέ ἰδιαίτερη λαμπρότητα καί βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πανηγυρίζει ἡ καθ'...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ