To Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων 2022 ολοκληρώθηκε με 4 μετάλλια για την Ελλάδα

Η αυλαία του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων 2022  (EYOF) έπεσε το βράδυ του Σαββάτου με την Τελετή Λήξης στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.

Σημαιοφόρος για την ελληνική ομάδα ήταν η Εβίνα Παναγιώτου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επι κοντώ.

Η Ελλάδα συμμετείχε με 48 αγόρια και κορίτσια και ολοκλήρωσε τους αγώνες με 4 μετάλλια, ενώ άλλα 19 παιδιά κατετάγησαν στις θέσεις από 4 έως 8. Τα μετάλλια πήραν:

Χρυσό ο Γιάννης Γκάρτσιος στο τριπλούν με 15.19

Χρυσό η Εβίνα Παναγιώτου στο επι κοντώ με 3.95

Ασημένιο ο Παύλος Κριαράς στο επι κοντώ με 4.90

Χάλκινο η Αντωνία Ρακοπούλου στα 800μ. ελεύθερο της κολύμβησης με 8:58.07

Τη λήξη των αγώνων στους οποίους μετείχαν αγόρια και κορίτσια 14-18 ετών, κήρυξε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με την ιδιότητα του Προέδρου των Ολυμπιακών Επιτροπών, παραδίδοντας τη σημαία των ΕΟΕ στην εκπρόσωπο του επόμενου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων «Μάριμπορ 2023».

Στην ομιλία του ο κ. Καπράλος επισήμανε ότι η Μπάνσκα Μπίστριτσα ανέβασε το επίπεδο του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων: «Ήταν μια αξιοθαύμαστη επίδειξη του μελλοντικού αθλητικού δυναμικού της Ευρώπης, που πιστεύω ότι έλαμψε στην ηπειρωτική σκηνή. Είδαμε να καταρρίπτονται ρεκόρ, τόσο εντός όσο και εκτός των αθλητικών γηπέδων, καθώς και να γράφεται ιστορία με τη μορφή ορόσημων, όπως το πρώτο μετάλλιο EYOF για τη Μάλτα. Το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ πάντα συνέβαλε με επιτυχία στην ενοποίηση της Ευρώπης μέσω του αθλητισμού και την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών μεταξύ των νέων αθλητών και των φιλάθλων. Ωστόσο, στη φετινή διοργάνωση, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, πλάνα από εξαιρετικές αθλητικές παραστάσεις κυκλοφόρησαν στον κόσμο μέσω του διαδικτυακού καναλιού της EOC, με περισσότερους από 130.000 μοναδικούς θεατές να απολαμβάνουν 93.000 ώρες ζωντανής μετάδοσης. Αυτό καθιστά αυτό το EYOF το πιο δημοφιλές με πάνω από 700.000 προβολές. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το επίτευγμα και ευχαριστούμε τους φίλους μας εδώ στη Σλοβακία που έκαναν αυτό το EYOF ένα γεγονός που θα αφήσει μακροχρόνιο αντίκτυπο στον ευρωπαϊκό αθλητισμό».

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιουλίου (15.50) μέσω Βουδαπέστης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...
Μετάβαση στο περιεχόμενο