Η προπολεμική φωτογραφία του ΑΣΤΕΡΑ!

Μία φωτογραφία της δεκαετίας του 1930 έρχεται να μας ταξιδέψει στην πρώτη ομάδα του νεοσύστατου ΑΣΤΕΡΑ που έμελλε να γίνει γνωστός σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Το 1931 ο ΑΣΤΕΡΑΣ αναγνωρίστηκε από το πρωτοδικείο της Τρίπολης και κάπου εκεί άρχισε το ποδοσφαιρικό ταξίδι του. “Κάθε αρχή και δύσκολη”, λένε και αυτό ακριβώς συνέβη και με την ομάδα μας.

Την επόμενη χρονιά διαλύθηκαν όλοι οι σύλλογοι της πόλης μέχρι να έρθει το 1938 όπου ο Μηνάς Τσαβδάρης πήρε το καταστατικό του ανενεργού τότε ΑΣΤΕΡΑ, στον οποίο ενέταξε τους παίκτες του Κεραμεικού.

Έτσι έγινε η επανασύσταση του ΑΣΤΕΡΑ και ένα χρόνο αργότερα ιδρύθηκε η ΕΠΟΤ, στην οποία συμμετείχε ο ΑΣΤΕΡΑΣ έχοντας αντιπάλους τον Άρη Τρίπολης, την ΑΕΚ Τρίπολης και την Ολυμπιάδα Τρίπολης.

Λίγα χρόνια πριν από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, έρχεται και η αναμνηστική φωτογραφία που βλέπετε, ίσως η παλαιότερη που έχει διασωθεί, για να μας βάλει στο κλίμα μίας δύσκολης αλλά ταυτόχρονα αθώας εποχής.

Μπορεί η ασπρόμαυρη στιγμή να μην αναδεικνύει τα χρώματά μας, το Κίτρινο και το Μπλε, αλλά το ΑΣΤΕΡΙ ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά μας!

 

 

asteras px

 

ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ:

ΠΑΝΩ: Μελενίκος (σύμβουλος), Παπαδόπουλος, Αντωνίου, Μιχαλόπουλος, Παράσχος, Φράγκος, Καλογερόπουλος, Λυμπερόπουλος, Σαλαπάτας, Αναστασίου

ΚΑΤΩ: Στάθης, Χρονόπουλος, Καρώκης, Κανέλος, Καπάνταης

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο