Επίθεση Τούρκων στην UEFA για Αστέρα και Ολυμπιακό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο τουρκικός Τύπος κατηγορεί την UEFA επειδή η Φενέρμπαχτσε τιμωρήθηκε για την εμπλοκή της στα «στημένα», ενώ ο Αστέρας Τρίπολης θα βρεθεί στους ομίλους του Europa, παρότι ο Μποροβήλος εμπλέκεται στο «Coriopolis». Τι λένε για Ολυμπιακό, Μαρινάκη και Θόδωρο-Σάββα Θεοδωρίδη;
 

Η Φενέρμπαχτσε είναι μία από τις ομάδες που έχουν πληρώσει ακριβά την εμπλοκή τους στο γνωστό σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην Τουρκία, καθώς η ευρωπαϊκή ομοσπονδία κάθε άλλο παρά επιεικής ήταν μαζί της.

Συγκεκριμένα τα «καναρίνια» είχαν αποκλειστεί συνολικά για τρεις σεζόν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την ίδια στιγμή όμως η UEFA δεν δείχνει παρόμοια αυστηρότητα σε περιπτώσεις σαν αυτή του Αστέρα Τρίπολης, όπως σημειώνει η «Milliyet», η οποία μιλά για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Από το… κάδρο της «επίθεσης» των Τούρκων δεν ξεφεύγει ούτε ο Ολυμπιακός, λόγω της εμπλοκής του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», ενώ τονίζεται πως ο αντιπρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδας, Σάββας Θεοδωρίδης, είναι πατέρας του άμεσου συνεργάτη του Μισέλ Πλατινί, Θόδωρου Θεοδωρίδη!

«Η υπόθεση του Αστέρα πιο σοβαρή από της Φενέρ»

«Με τη Φενέρμπαχτσε υπήρξε μηδενική ανοχή, καθώς την απέβαλαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ σε πιο σοβαρές περιπτώσεις όπως του Αστέρα, δεν υπήρξε κανείς ενδοιασμός να τον αφήσουν να παίξει στους ομίλους του Europa League», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

H όλη υπόθεση βέβαια έρχεται ως συνέχεια όσων κατήγγειλε προ ημερών η ιστοσελίδα «Insideworldfootball», η οποία σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ διατύπωσε αρκετά ερωτηματικά για την έγκριση που έδωσε η UEFA στους Αρκάδες να αγωνιστούν στο Europa League, αλλά και το δεδικασμένο που δημιουργούνταν για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός.

Οι Τούρκοι, παράλληλα, στηριζόμενοι στις καταγγελίες των Άγγλων, αναφέρονται στην εμπλοκή του επιθεωρητή της επιτροπής ελέγχου και ηθικής της UEFA, Μιγκέλ Λίταρντ Φερνάντεθ – Παλάσιος, όπως βέβαια και του integrity officer της ΕΠΟ, Δημήτρη Δαβάκη.

Δεν ξέχασαν τον Ολυμπιακό

Στη συνέχεια σημειώνεται πως στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Ολυμπιακός, με τον πρόεδρό του μάλιστα, Βαγγέλη Μαρινάκη, να είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», καθώς αντιμετωπίζει πέντε κακουργήματα.

Ένα ξεχωριστό σημείο του ρεπορτάζ έχει τίτλο: «Ο γιος στην UEFA, ο πατέρας στον Ολυμπιακό». Φυσικά αναφέρεται στην παρουσία του Θόδωρου Θεοδωρίδη στο πλευρό του Μισέλ Πλατινί ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και στο γεγονός ότι ο πατέρας του, Σάββας, είναι αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στο φινάλε του ρεπορτάζ της «Milliyet», επισημαίνεται και μία ακόμα ενδιαφέρουσα… παρασκηνιακή λεπτομέρεια. Οτι ο Μιγκέλ Λίταρντ Φερνάντεθ – Παλάσιος, που φαίνεται να έχει σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση, έχει δουλέψει σε ένα δικηγορικό γραφείο ονόματι «Gorka Sport Advisers» κι επισημαίνεται πως ο πατέρας του επικεφαλής Γκόρκα Βιγιαράν, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ Λιόνα, είναι αντιπρόεδρος της UEFA και μέλος της FIFA, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

sdna.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο