Ο Μαρινάκης εκτός ποδοσφαίρου: Σοκ στον Ολυμπιακό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά από την απολογία του επί 7,5 ώρες στον ανακριτή. Μία φορά το μήνα στο ΑΤ και εγγύηση 200.000 ευρώ οι υπόλοιποι όροι.

Απαγόρευση ενασχόλησης του Βαγγέλη Μαρινάκη με το ποδόσφαιρο επιβλήθηκε από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, και τον εισαγγελέα υπηρεσίας, μετά από τη “μαραθώνια” απολογία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία διήρκεσε περίπου 7,5 ώρες.

 

Στα περιοριστικά μέτρα προστέθηκε και η υποχρέωση παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα, καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος.

 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ο τελευταίος από τους 33 κατηγορούμενους για την υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” και με την απολογία του ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών.

Αποχωρεί από την προεδρία

Πλέον ο Βαγγέλης Μαρινάκης καλείται να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά όχι και να παραχωρήσει τις μετοχές του, οι οποίες ως περιουσιακό στοιχείο προστατεύονται από το Σύνταγμα. Το πρόβλημα έγκειται στα αξιώματα που κατέχει και τα οποία στερείται μέχρι τη δίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πιθανότερος διάδοχός του στην προεδρία είναι ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος, χωρίς να αλλάζει κάτι δραστικά στην καθημερινότητα του συλλόγου.

 

Οι 5 κατηγορίες που αφορούν στον Βαγγέλη Μαρινάκη


1. Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

2. Απάτη κατά συνατουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ

3. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση

4. Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

5. Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο