Υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες στο Ηράκλειο το 2023, παραδόθηκε από τη ΔΕΜΑ η Σημαία

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, οι Δήμαρχοι Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, αλλά και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης καλύτερη από κάθε άλλη

 

Με κάθε επισημότητα, σε μια λαμπρή εκδήλωση, υπογράφηκε η Σύμβαση Διοργάνωσης των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» και παραδόθηκε η Σημαία από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.

Ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ)  Davide Tizzano, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, οι Δήμαρχοι Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός και Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας και ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου, Κωνσταντίνος Αναστασάκης (εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο, Γιάννη Σέγκο, που απουσίαζε στο εξωτερικό), συνυπέγραψαν τη συμφωνία ανάληψης, παρέλαβαν τη σημαία των Αγώνων, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση (2-9 Σεπτεμβρίου 2023). 

Στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες θα συμμετάσχουν και οι 26 χώρες από τις τρεις ηπείρους της λεκάνης της Μεσογείου και οι συμμετέχοντες αθλητές υπολογίζονται σε 1.500. 

Θα διεξαχθούν τουλάχιστον 13 αθλήματα ως εξής:

Στην παραλία του Καρτερού εκείνα της άμμου σε

* Βόλεϊ

* Ποδόσφαιρο

* Χάντμπολ

* Τένις

* Πάλη 

* Καράτε

 

στην παραλία της Αμμουδάρας στο Μαλεβίζι

* Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας

* Θαλάσσιο Σκι

* Τρίαθλο

 

στην παραλία Μαλλίων στη Χερσόνησο 

* Κωπηλασία

* Κανόε

* Κάιτσερφ

 

και στο ανοιχτό κολυμβητήριο Λίντο του ΕΑΚΗ η Τεχνική Κολύμβηση.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι «οι τρεις παραλιακοί μας Δήμοι, με την εγγύηση της Πολιτείας, της Κυβέρνησης και μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να φιλοξενήσουμε αυτό το μοναδικό αθλητικό γεγονός, των 26 χωρών από τις 3 ηπείρους στη λεκάνη της Μεσογείου. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για τη χώρα μας, από το να της εμπιστεύονται την υλοποίηση μιας διοργάνωσης, που ενώνει τους λαούς και θα προβάλει στο παγκόσμιο στερέωμα τόσο το αθλητικό θέαμα, όσο και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία, σε συνδυασμό με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της Κρήτης μας», επισημαίνοντας πως «η τοπική μας κοινωνία δραστηριοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία αθλημάτων και η περιοχή διαθέτει τεράστιο φυσικό παράκτιο πλούτο και μεγάλη αθλητική ιστορία. Το βασικότερο όμως, έχουμε τη θέληση να πετύχουμε και είμαι βέβαιος ότι θα αριστεύσουμε.

Τα σύγχρονα έργα αθλητικών υποδομών που έχουν προγραμματιστεί ενόψει της διοργάνωσης, η κινητοποίηση όλων των αθλητικών, παραγωγικών και τουριστικών φορέων της περιοχής, αλλά και η εμπειρία που έχει συνολικά η χώρα μας από τη διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στην Πάτρα το 2019, δημιουργούν μια δυνατή «συνταγή». Τη «συνταγή» της επιτυχίας».

 

Tizzano (πρόεδρος ΔΕΜΑ): «Η Κρήτη και ο πολιτισμός σας είναι πατρίδα και δική μας»

Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ, Davide Tizzano, υπογράμμισε ότι «είναι η 2η φορά που οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες διοργανώνονται στην Ελλάδα και χαίρομαι που επιστρέφουν. Υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για να γίνουν άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις και είμαι βέβαιος για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΕ, φυσικά τους Δημάρχους και να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Υφυπουργό για τη θερμή υποδοχή, την προσπάθειά και για τη στήριξή του στη διοργάνωση. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε για αυτούς τους αγώνες. Η Κρήτη, η δική σας πατρίδα, ο πολιτισμός σας, είναι και δικός μας πολιτισμός και δική μας πατρίδα και είμαι βέβαιος ότι θα το νιώσουν όλοι όσοι θα συμμετέχουν στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του Ηρακλείου»

 

Καπράλος (Πρόεδρος ΕΟΕ): «Αν δεν υπήρχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, δεν θα είχαμε καταφέρει να πάρουμε αυτούς τους αγώνες»

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, σημείωσε πως «μια ακόμη μεγάλη διεθνής διοργάνωση έρχεται στη χώρα μας, αυτή τη φορά στη φιλόξενη Κρήτη και είμαι βέβαιος ότι και αυτή, κυρίως επειδή θα διεξαχθεί στην Κρήτη, θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Η Κρήτη έχει βγάλει πολλούς μεγάλους αθλητές και είχε και τώρα, στην πρόσφατη ομάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο και τέτοιες διοργανώσεις βοηθούν περαιτέρω στην παραγωγή κι άλλων αθλητών και στην ανάπτυξη. Η φιλοσοφία της ΔΕΜΑ και της ΕΟΕ είναι να φέρνει αθλήματα, λιγότερο δημοφιλή, πιο κοντά στη νεολαία μας και στο ευρύ κοινό και αυτοί οι αγώνες θα βοηθήσουν σε αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα, δεν θα είχαν έρθει ποτέ εδώ αν δεν υπήρχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, που όλο αυτό το διάστημα έδωσε αγώνα, δούλεψε σκληρά, προσπάθησε πολύ και με τις πράξεις  και  δεσμεύσεις του συνέβαλε καθοριστικά για την ανάληψη της διοργάνωσης. Θέλω να τον ευχαριστήσω και να τον συγχαρώ γι’ αυτή την προσπάθεια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χαιρετισμοί των Δημάρχων Βασίλη Λαμπρινού, Μενέλαου Μποκέα και του Αντιδημάρχου, Κωνσταντίνου Αναστασάκη:

Ανέφεραν πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων για το Ηράκλειο, την Κρήτη και τη χώρα ολόκληρη, στάθηκαν στα σημαντικά οφέλη από τη δημιουργία των ανάλογων υποδομών, από την προβολή του τόπου και τη σύνδεση της διοργάνωσης και γενικότερα του αθλητισμού με τον τουρισμό, αλλά και στην μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης όλου του παραλιακού μετώπου από το Μαλεβίζι μέχρι τη Χερσόνησο. 

Όλοι τους ευχαρίστησαν τον κ. Αυγενάκη για την αμέριστη συμβολή του, προκειμένου ο φάκελος υποψηφιότητας να είναι άρτιος και η Κυβέρνηση να εγγυάται οτιδήποτε χρειαστεί για την άψογη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Creta Maris στη Χερσόνησο, έδωσαν το «παρών» -μεταξύ άλλων- ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο ταμίας της ΔΕΜΑ Γιώτης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ για το «Ηράκλειο 2023», Στρατηγός Σουχαήλ Κουρί, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλη Κολυμπάδης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός και μέλη της διοίκησης,  ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής κ.ά.

 

 

Εδώ ολόκληρος ο χαιρετισμός του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

 

paraktikoi1a

 

paraktikoi2a

 

paraktikoi3a

paraktikoi4a

 

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο