Πώς έγινε το όνειρό τους, άθλος: Κορυφαίοι Κρήτες αθλητές συγκίνησαν το κατάμεστο Karteros Beach Sports Center με τις ιστορίες τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

-Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που μίλησε για τις δικές του μικρές «κατακτήσεις» στα τρία χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του ελληνικού αθλητισμού, του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, του Προέδρου της ΕΠΕ, Γιώργου Καπελλάκη και του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιου Αυγερινού η εκδήλωση

 Συγκλονιστικοί Κακλαμανάκης και Καρπαθάκη με τις προσωπικές τους ιστορίες, ευχαριστίες από όλους τους αθλητές στον Υφυπουργό Αθλητισμού

 

Με τη συγκινητική εκδήλωση – κατάθεσης ψυχής 20 σπουδαίων Κρητών αθλητών (Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και διεθνών Πρωταθλητών), που περιέγραψαν στο κατάμεστο Karteros Sports Beach Center τη δική τους αθλητική διαδρομή στην εκδήλωση «Αθλητισμός, από το όνειρο στον άθλο» κορυφώθηκε στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις η τριήμερη αθλητική γιορτή.

Μία γιορτή, που διοργανώθηκε από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, αφιερωμένη στην Ολυμπιακή Ημέρα, όπου μικροί και μεγάλοι ήρθαν σε επαφή με πλήθος αγωνισμάτων από εξειδεικευμένους προπονητές και τα σωματεία τους αλλά και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο των κοινωνικών δομών του Ηρακλείου και της Κρήτης, που με χαρά πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις.

Ο αθλητισμός τέθηκε στην υπηρεσία της κοινωνίας ως όχημα παναθρώπινων αξιών και ισότιμης συνύπαρξης. Αξίες όπως η ανιδιοτελή προσφορά, ο εθελοντισμός, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, το ευ αγωνίζεσθαι προτάχθηκαν εμφατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Η βραδιά στο Karteros Sports Beach Center ήταν καθηλωτική,  παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Καπελλάκη, καθώς και του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιου Αυγερινού!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εξήρε την προσπάθεια όλων για αυτό το τριήμερο, στάθηκε φυσικά στους μεγάλους πρωταγωνιστές που ήταν οι αθλητές και έκανε μία σύντομη αναφορά στις αθλητικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τρία χρόνια που ο ίδιος βρίσκεται στο τιμόνι της αθλητικής ηγεσίας:

«Όταν μικρό παιδί, ακόμη, θέλησα να ασχοληθώ με την πολιτική, φάνταζε όνειρο. Ξεκίνησα το ταξίδι μου αυτό από τη Μεσσαρά, χωρίς «πολιτική προίκα», χωρίς κανένα εχέγγυο, χωρίς κάποια στήριξη και κατάφερα και πέτυχα τον δικό μου μικρό άθλο.
Μοναδική μου «αποσκευή» η αγάπη για τον τόπο μου, το πάθος μου για την πολιτική, η ανάγκη μου να προσφέρω στον συνάνθρωπο.
Μοναδικό μου «όπλο» η σκληρή δουλειά, η επιμονή και ο στόχος. Δεν είχα άλλωστε και τίποτε άλλο.
Και δύναμή μου εσείς, οι συντοπίτες μου!

Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα!
Από το 2007 με τιμάτε με την ψήφο σας να σας εκπροσωπώ στην Βουλή.
Το 2016 ανέλαβα Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας υπηρετώντας την Παράταξη και διαμορφώνοντας το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.
Και τρία χρόνια μετά, όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μου έκανε τη μεγάλη τιμή να μου αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, κλήθηκα να διαχειριστώ αρκετές προκλήσεις, πετυχαίνοντας μικρούς, αλλά σημαντικούς άθλους:

* Ήταν αδιανόητο πριν από τρία χρόνια, για το Υφυπουργείο Αθλητισμού, να στρέφει την προσοχή του σε κάποιο άλλο άθλημα, εκτός από το ποδόσφαιρο, που μονοπωλούσε την ατζέντα.
> Εμείς κατορθώσαμε να δώσουμε την έμφαση και την προβολή που αξίζουν, σε όλα τα αθλήματα ανεξαιρέτως! Να στηρίξουμε όλα τα αθλήματα, να αναδείξουμε τη δυναμική τους και να συμβάλλουμε στην προβολή τους!

* Φαινόταν αδιανόητο για το αθλητικό οικοδόμημα να διοικείται από νέα και άφθαρτα πρόσωπα! Οι κρατικές επιχορηγήσεις να μην δίνονται με βάση τις γνωριμίες ή τις συμπάθειες ενός Υπουργού! Να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα ενεργά σωματεία από τα σωματεία-σφραγίδες!
> Εμείς καταφέραμε με πολύ κόπο και ασταμάτητη δουλειά να φέρουμε συνθήκες τάξης και διαφάνειας στον ελληνικό αθλητισμό. Δώσαμε οξυγόνο στο αθλητικό οικοδόμημα, θέτοντας όρια θητειών και ηλικίας στις διοικήσεις των αθλητικών Ομοσπονδιών, οι οποίες πλέον χρηματοδοτούνται με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια!
> Και φυσικά χάρη στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, γνωρίζουμε πόσα νόμιμα και ενεργά σωματεία έχουμε, σε ποιες περιοχές βρίσκονται και τι αθλήματα καλλιεργούν. Και η νοικοκυροσύνη επιβραβεύτηκε με την απευθείας επιχορήγησή τους από την Πολιτεία!

* Φαινόταν αδιανόητο τα Άτομα με Αναπηρία, οι αθλητές ΑμεΑ, να αντιμετωπίζονται απολύτως ισότιμα και να ενισχύεται η ανάπτυξη του Παραολυμπιακού κινήματος.
> Εμείς το πετύχαμε με κεντρικές Κυβερνητικές πολιτικές για τη συμπερίληψη και με ειδική φροντίδα για κάθε τι που αφορά στον αθλητισμό τους.
> Και θέλω εδώ να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής, τον Γιώργο Καπελλάκη, για τη στενή συνεργασία, αλλά και για τα πρόσφατα, θερμά του λόγια αναγνώρισης των καθημερινών προσπαθειών μας.

* Φαινόταν αδιανόητο σε πολλούς, ο αθλητισμός να μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας!
> Καταφέραμε κι αυτό τον άθλο! Διεθνείς διοργανώσεις, όπως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, έστειλαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου εικόνες γεμάτες με Ελλάδα!
> Και μέσα από την επιτυχημένη σύμπραξη Πολιτείας, τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα, σε καιρό πανδημίας, ο αθλητικός τουρισμός έκανε άλματα ανάπτυξης και οι τοπικές οικονομίες ενισχύθηκαν σημαντικά.

* Φαινόταν αδιανόητο για το Ηράκλειό μας, έναν τόπο που φιλοξενούσε αραιά και που κάποιες αθλητικές διοργανώσεις, να σφύζει από ζωή και να είναι συνεχώς γεμάτο με χρώματα, χαμόγελα, αθλητές και αθλούμενους.
> Κι όμως πετύχαμε ώστε μόνο το τελευταίο τρίμηνο, το Ηράκλειό μας να γίνει επίκεντρο αθλητικής δραστηριότητας για περισσότερους από 6.000 αθλητές και αθλήτριες, από περισσότερες από 80 χώρες από όλο τον κόσμο!»

Εδώ ολόκληρη η ομιλία του κ. Αυγενάκη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση να ταξιδέψω στην Κρήτη για την Ολυμπιακή Ημέρα, για να τιμήσω τον Υφυπουργό και να εκφράσω έτσι τις ευχαριστίες μου για όσα κάνει για το αθλητικό κίνημα.
Εξασφάλισε την χρηματοδότηση του αθλητισμού τα επόμενα χρόνια μέσω του ποσοστού του στοιχήματος και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό!
Μερίμνησε για την εξωστρέφεια της χώρας, τόσο με το Ράλλυ Ακρόπολις, όσο και με τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο αλλά και έδωσε έμφαση στον τόπο του την Κρήτη!
Είμαι περήφανος που οι επικεφαλής των αντίστοιχων Ολυμπιακών Επιτροπών όλου του κόσμου, μου δίνουν συγχαρητήρια για την Σύνοδο που είχαμε εδώ πέρυσι.
Ο δεύτερος λόγος της αποδοχής της πρόσκλησης ήταν για να γνωρίσω επιτέλους από κοντά, αυτό το στολίδι όχι μόνο της Κρήτης, αλλά όλης της Ελλάδας, το Karteros Sports Beach Center.
Πρόκειται για κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα και ήδη φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου, ενώ θα αποτελέσει έναν από τους πυρήνες της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του χρόνου εδώ στο Ηράκλειο.
Θα τελειώσω εκφράζοντας τις ευχές μου στον Υφυπουργό για τα 50 του χρόνια που τα κλείνει αύριο. Μακάρι να είστε τόσο πολύ δημιουργικός και τα επόμενα χρόνια».

Στην τεράστια δουλειά που έχει γίνει από την πλευρά του Υφυπουργείου, σε ό,τι αφορά τους Αθλητές με Αναπηρία, στάθηκε ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης:

«Αυτή η εκδήλωση φέρνει τους αθλητές στο προσκήνιο, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αυτονόητο. Συνήθως μας ξεχνούσαν μετά τις επιτυχίες.
Αγαπητέ Υφυπουργέ, Λευτέρη Αυγενάκη, είναι σημαντικό να μην ξεχνιούνται οι αθλητές που εμπνέουν τη νέα γενιά. Πρέπει να ακούγονται οι ιστορίες τους.
Συνήθως οι ιστορίες μας ήταν με δύσκολες αρχές αλλά είχαν σχεδόν πάντα happy end και είναι σημαντικό να το ξέρουν αυτό τα νέα παιδιά.
Ως πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής θέλουμε με τη συνεργασία του Υφυπουργείου Αθλητισμού να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα στον χώρο του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία.
Είμαστε πάντα διαθέσιμοι και ξέρουμε ότι ο κ. Αυγενάκης είναι δίπλα μας. Γι’ αυτό σε ευχαριστούμε ως Παραολυμπιακό κίνημα και ευελπιστώ στην περαιτέρω συνεργασία μας».

Από την πλευρά του ο Dr Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τόνισε:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπορεύεται και συνοδοιπορεί σε ανοιχτό ορίζοντα ωραίων δράσεων με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, μαζί με το οποίο έχουμε καταφέρει πολλά. Θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα.
Είναι τιμή μας και υποχρέωσή μας να συντροφεύουμε έναν εμπνευσμένο, δημιουργικό, αποφασιστικό, αποτελεσματικό σε πληθώρα δράσεων Υφυπουργό Αθλητισμού, όπως ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Έχουμε κοινές αντιλήψεις σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, αλτρουισμού, αλληλεγγύης και αγάπης. Πιστεύουμε στη δύναμη του υγιούς αθλητισμού και πιστεύουμε ότι μπορεί να εμπνεύσει, να ενώσει, και να δώσει ελπίδα, γεφυρώνοντας τις διαφορές μεταξύ των λαών και να διδάξει αξίες ζωής. Χαράζουμε μαζί μία μεγάλη αγαθοποιό δράση με στόχο την εξάλειψη των φαινομένων απομονωτισμού και αποκλεισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Την εκδήλωση άνοιξε ως οικοδεσπότης ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου του Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός

Οι παρευρισκόμενοι αθλητές έδωσαν μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες διδάγματα ζωής και κατέδειξαν τη σημασία της ενασχόλησής με τον αθλητισμό στην σφυρηλάτηση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα.

* Ο Ολυμπιονίκης μας Νίκος Κακλαμανάκης συγκλόνισε τόσο με την ομιλία του, όσο και με το ότι ανέβασε μαζί του στην εξέδρα τον πρόεδρο της ΕΠΕ, Γιώργο Καπελλάκη, για να τονίσει πως «άθλος» είναι αυτό που κάνουν οι αθλητές με αναπηρία:
«Αξιοποιώντας το παράδειγμα αυτών των αθλητών αλλάζουμε τον κόσμο. Το ταξίδι από το όνειρο στον άθλο είναι αυτό που έχει σημασία. Το όνειρο ξεκινάει με την επιθυμία και την αφοσίωση, την επιμονή. Έτσι συνεχίζεις το όνειρό σου.
Εγώ βρήκα την ελευθερία μου αλλά και τα όριά μου στη θάλασσα. Έχασα, ηττήθηκα, αδικήθηκα εκεί στην εφηβεία και παραλίγο να τα παρατήσω. Αλλά όχι. Κάποιοι πήγαν να μου καταστρέψουν το όνειρο αλλά όχι την ικανότητά του να το ξαναφτιάξω!
Θα ήθελα να θυμούνται τα νέα παιδιά ότι δικαίωση δεν είναι η ήττα του άλλου αλλά η νίκη η δικιά τους. Το να ξεπερνάνε τον εαυτό τους. Εγώ βρέθηκα να εναλλάσσω την αυτοπεποίθηση, την λογική, την ταπεινότητα για να βρω το σθένος να συνεχίσω.
Όλες μου οι επιτυχίες, τα μετάλλια, το άναμμα του βωμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δεν ήταν για μένα ο άθλος. Άθλος είναι όταν εσύ προχωράς εκεί που άλλοι θα τα είχαν παρατήσει, γι’ αυτό και έχω πάντα παράδειγμα για τα νέα παιδιά τα άτομα και ειδικά τους Αθλητές με Αναπηρία».

* Η Μαρία Καρπαθάκη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια τάεκβοντο αποκάλυψε ότι λίγο μετά το ξεκίνημά της στο άθλημα πέθανε ο πατέρας της και επειδή προερχόταν από πολύτεκνη οικογένεια με οικονομική δυσχέρεια, φοβήθηκε ότι δεν θα μπορεί να συνεχίσει: «Κι όμως, η μητέρα μου με πήγαινε κάθε μέρα στην προπόνησή μου! Με ένα μικρό αμαξάκι που είχε έναν υαλοκαθαριστήρα και αναγκαζόμασταν να σταματάμε να καθαρίζω το παρμπρίζ και να συνεχίζουμε! Δεν έχασα ούτε μία προπόνηση!
Προσπάθησαν και εμένα να μου στερήσουν το όνειρο, αλλά συνέχισα. Και αυτό έχει σημασία. Δεν ήμουν τυχερή να έχω Υφυπουργό τον Λευτέρη Αυγενάκη ως αθλήτρια αλλά τον έχω ως προπονήτρια και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό»!

* Ο Δημήτρης Κοκολάκης, επί σειρά ετών «πύργος» της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, εκμυστηρεύθηκε τα πολύ μεγάλα προβλήματα που είχε ως πολύ ψηλό παιδί, 2.16μ., να διαχειριστεί το σώμα του! «Έφυγα στα 19 μου από το Ρέθυμνο χωρίς να έχω γυμναστεί και να έχω πιάσει μπάλα, και κατάφερα να παίξω στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική ομάδα.
Δεν είχα πού να μείνω και τί να φάω! Και όμως βρέθηκαν εκείνοι που με βοήθησαν και εγώ με τη σειρά μου πείσμωσα να τους δικαιώσω για την επιλογή τους. Έκανα υπερπροσπάθεια.
Περισσότερο θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία που με στήριξε στο δικό μου όνειρο για να ξεπεράσω τον Γολγοθά, φτάνοντας στον άθλο μου».

* Ο Ηλίας Πουρσανίδης, διεθνής ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στον Ευγένιο Γκέραρντ και τη συμβολή του να μεταγραφεί στον ΟΦΗ ενώ τόνισε πως «κανείς δεν πρέπει να σταματήσει να πιστεύει το όνειρό του και να μη βάζει υψηλούς στόχους. Ακόμα και να μην το καταφέρει, είναι σημαντικό ότι όσο υψηλότερους στόχους βάζουμε, τόσο πιο κοντά στην κορυφή θα πάμε».

* Ο Χρήστος Σανδαλάκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ποδηλασίας στο τάντεμ υπογράμμισε την μεγάλη σημασία της στήριξης του ονείρου από τους γονείς του και τους αφιέρωσε τις επιτυχίες του, ενώ η Πρωταθλήτρια ποδηλασίας, Αργυρώ Μηλάκη, τόνισε την τρομερή σημασία στην ανάπτυξη της ποδηλασίας της διοργάνωσης του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.
Στο ίδιος μήκος κύματος  κινήθηκαν όλοι οι αθλητές, για το δικό τους ταξίδι από το όνειρο στον άθλο, έχοντας μία καταπληκτική εμπειρία να διηγηθούν και να δώσουν το δικό τους μήνυμα στοχοπροσήλωσης και πραγματοποίησης των ονείρων τους σε άθλους!
 
Μίλησαν ακόμα οι
* Γιώργος Σαλαβαντάκης (σκοποβολή)
* Μανώλης Λαδάκης (χάντμπολ)
* Κέλλυ Κυδωνάκη (καράτε)
* Μαρία Γενιτσαρίδη (βόλεϊ)
* Iωάννα Κριμίλη (μπάσκετ)
* Στέφανος Σπανάκης (πινγκ πονγκ)
* Μαριεύα Ντασιονάκη (πυγμαχία)
* Δανάη Σιδηρά (ποδόσφαιρο)
* Γεωργία Τριβυζάκη (ποδόσφαιρο)
* Κυριάκος Τζανάκης (σκουός)
* Γιώργος Διαλεχτάκης (σκοποβολή ΑμεΑ)
* Γκέραλντ Γκέκα (τάεκβοντο)
* Μιχάλης Κατράς (ρομποτική)
* Νίκος Τσικριτσάκης (ρομποτική).

Παρόντες, ανάμεσα στους θεατές, ήταν και ο ρέκορντμαν σε συμμετοχής με την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου και Πρωταθλητής Ευρώπης, Γιώργος Καραγκούνης, αλλά και ο Μάρκο Ματεράτσι, Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική ποδοσφαίρου της Ιταλίας το 2006. Αμφότεροι κάνουν διακοπές στο νησί της Κρήτης.
Στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκαν για το έργο που επιτελούν στον νομό Ηρακλείου οι Κοινωνικές Δομές που συμμετείχαν στο τριήμερο:
* Το Χαμόγελο του Παιδιού
* Παιδικά Χωριά SOS
* «Ηλιαχτίδα» – Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία
* Ευ Ζω με τον Καρκίνο
* Στόχος-Πρόληψη, για τον καρκίνο του μαστού
* Όραμα Ελπίδας, για την αύξηση των δοτών μυελού των οστών
* Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών
* Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης
* Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου
* Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου – Candia
* Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου – El Greco
* Heraklion Lions Club (φιλανθρωπικός οργανισμός)
* Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης – Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς – Cretan Palliative Care
* Παρέα της Αγάπης, (φιλανθρωπικός οργανισμός)
* Αλληλεγγύη, για τη νόσο Alzheimer
* Ζωόφιλη Δράση
* ΑγκαλιάΖΩ – Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου
* Ροδαυγή – Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση
* Inlibrovita «Δώστε στο βιβλίο ζωή»
* Ζωοδόχος Πηγή, Κέντρο Ειδικών Παιδιών
* EcoVoice
* Safe in Sports, το πρόγραμμα πιστοποίησης Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης στον Αθλητισμό
* Ρομποτική Εκπαιδευτική
* Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου
* Σύλλογος ΑμεΑ Νότιας Κρήτης «Το Μέλλον»,

καθώς και τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του Ηρακλείου:
* ΑΣ ΑμεΑ ΤΑΛΩΣ (ποδηλασία)
* ΑΣ Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ)
* Αερολέσχη ΤΑΛΩΣ (αεραθλητισμός)
* Αθλητικό Σωματείο Kick Boxing ΤΑΛΩΝ (κικ μπόξινγκ)
* Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς, Καπετάν Μιχάλης Κόρακας (ξιφασκία)
* Αθλητικό Σωματείο Μαχητικών Τεχνών «Ο Θησέας» (ζίου ζίτσου, παγκράτιο)
* Αθλητικός Όμιλος Θησέας (ξιφασκία)
* Αθλητικός Όμιλος Μαχητικών Αθλημάτων Χερσονήσου (τάεκβοντο, κικ μπόξινγκ)
* Αθλοκίνηση Γυμναστικός Σύλλογος (τοξοβολία)
* ΑΠΣ Πήγασος (βόλεϊ)
* Αρσιβαριστικός Σύλλογος Ηρακλείου (άρση βαρών)
* ΑΣ ΑμεΑ Μεγαλόνησος (στίβος ΑμεΑ)
* ΓΕΗ (βόλεϊ, ξιφασκία)
* Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (μπάσκετ)
* Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης (βόλεϊ)
* Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Κρήτης (ΟΦΗ – Πήγασος – ΓΕΗ- ΓΑΣ Μαλίων, στίβος)
* Ένωση Αερομοντελιστών Ηρακλείου Κρήτης (αεραθλητισμός)
* Ηράκλειο ΟΑΑ (τένις, μπάσκετ, σκάκι, πινγκ πονγκ)
* Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου (ιστιοπλοΐα)
* Κέντρο Άθλησης Ηρακλείου «Αθλόδραση» (καράτε, ενόργανη γυμναστική, τσιρλίντινγκ)
* Όμιλος Ιστιοσανίδας Ηρακλείου (ιστιοσανίδα)
* ΟΦΗ (σκάκι, άρση βαρών)
* Παγκρήτιος Α.Σ Σκοποβολής (σκοποβολή)
* ΠΕΚΥΚ-Ρ (11 κολυμβητικά σωματεία)
* ΠΟΗ Κάστρο (ποδηλασία)
* Σκάκι Λέων Κάντια (σκάκι)
* Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου (σκάκι)
* Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου (γυμναστική στην άμμο)
* Φιλαθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου (ακροβατική γυμναστική)
* Φιλία Τέννις Κλαμπ (τένις)

 

4G9A3293 prop

4G9A3254 prop

 

4G9A2969 prop

 

4G9A2907 prop

kaklamkapelakis prop

 

kapralos prop

 

kapelakis prop

avgerinos prop

 

 

WhatsApp Image 2022-07-17 at 23.27.11 prop

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο